Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: «Βάφει τα μαλλιά της, φτιάχνει τα νύχια της και...» - Η ζωή της Έφης μέσα στην φυλακή

Συγκλονίζει πρώην συγκρατούμενη της

Επίθεση με βιτριόλι: «Βάφει τα μαλλιά της, φτιάχνει τα νύχια της και...» - Η ζωή της Έφης μέσα στην φυλακή
Έγκλημα 19.10.2021 09:38
Από Ελένη Ζουγανέλη

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τη Νάντια Αλεξίου, παραχώρησε πρώην συγκρατούμενη της 37χρονης Έφης. Μίλησε για τη συμπεριφορά της, για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλά και τη ζωή και τη συμπεριφορά της μέσα στην φυλακή.

Σχετικά με τη συμπεριφορά της όταν ήρθε στις φυλακές, ανέφερε πώς: «Δεν θα έλεγα ότι είχε συμπεριφορά ενός ανθρώπου που είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του, που βρισκόταν, τι συνέβαινε, για ποιον λόγο ήταν εκεί… Ήταν σαν έβλεπα έναν άνθρωπο που ίσως τον είχα βρει κι εγώ εκεί. Δεν ήταν απομονωμένη, κλεισμένη στον εαυτό της – ήταν κοινωνική. Η πρώτη μας επαφή δεν ήταν και η καλύτερη. Τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά, γιατί είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο ο οποίος είχε διαπράξει κάτι πολύ άσχημο για τα δικά μου δεδομένα και δε θα μπορούσα να το δικαιολογήσω με οποιονδήποτε τρόπο. Ό,τι και να μου έλεγε κάποιος, δεν είχε λογική για μένα αυτό που έκανε, να καταστρέψει τη ζωή ενός ανθρώπου».

Η ζωή της 37χρονης Έφης μέσα στην φυλακή

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή της, η πρώην συγκρατούμενη της αποκάλυψε πως «Η Έφη είχε τελείως διαφορετική αντιμετώπιση. Έβαφε τα μαλλιά της, έφτιαχνε τα νύχια της, δεν ήταν ποτέ απεριποίητη. Η συμπεριφορά της ήταν ενοχλητική. Εγώ δε θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, και αν το έχει κάνει, το κρύβει πολύ καλά». Ετοίμαζε ωστόσο επίθεση και στον 40χρονο η Έφη;

 Η ζωή της Έφης μέσα στην φυλακή

Όσο για το τι έλεγε μέσα στη φυλακή για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, η πρώην συγκρατούμενη της είπε στην εφημερίδα: «Στην αρχή δεν μίλαγε καθόλου, κι επειδή μίλαγα και με κοπέλες στον Κορυδαλλό, γιατί κατεβαίναμε για μεταγωγές και από τη Θήβα, τη ρωτούσαν γιατί το έκανε. Δεν έλεγε ότι έχει μετανιώσει. Το μόνο που έλεγε ήταν “Ε, μου γύρισαν τα μάτια, μου γύρισε το κεφάλι, το ‘κανα”. Αυτό. “έγινε”. Μόνο αυτό έλεγε. Τη λέγαμε “βιτριόλι” και δε θα σταματήσει αυτό. Η πράξη σου σε ακολουθεί».

Πώς ήταν όμως η συμπεριφορά της προς τις άλλες κρατούμενες; «Ήταν φιλική. Ήθελε να είναι αποδεκτή και φιλική με όλους, και νομίζω ότι το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Όσο καιρό ήμουν στη Θήνα, υπήρξαν συγκρατούμενές της που βρέθηκαν κοντά της. Υπήρχε, όμως, ένα «γιατί;». Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί επίθεση από κάποια. Η συμπεριφορά της ήταν ενός ανθρώπου φυσιολογικού, ίσως να σου δημιουργούσε και τη σκέψη “γιατί αυτή η κοπέλα βρίσκεται εδώ;».

Το ντοκιμαντέρ από το οποίο εμπνεύστηκε την επίθεση η Έφη

Στην απολογία που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (14/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Έφη, υποστήριξε πως την έμπνευση για να επιτεθεί στην Ιωάννα με βιτριόλι την πήρε από μία εκπομπή που παρακολούθησε στην τηλεόραση.

Όπως εξήγησε, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο υγρό, αν και στο ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρθηκε, φαίνονται ξεκάθαρα οι επιπτώσεις του στο πρόσωπο του θύματος.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία της.

Στο «Live News», o Βασίλης Λαμπρόπουλος υποστήριξε πως «έμπνευση» για την βιτριολίστρια αποτέλεσε ένα ντοκιμαντέρ του 2018, που παρουσίαζε την επίθεση με βιτριόλι σε μία κοπέλα για λόγους ζήλειας. Εκεί, μάλιστα, παρουσιάστηκε και το πρόσωπο του θύματος μετά την επίθεση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δίκη βιτριόλι: «Ήταν μια κακή θεατρική παράσταση» - «Παγωμένο» το δικαστήριο με την απολογία της 36χρονης

Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη επίσκεψη των γονιών της Έφης στη φυλακή

Share