Δίκη βιτριόλι: Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την πρόταση του εισαγγελέα

"Μου δίνει πολύ κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που με έχει υποβάλλει η Έφη"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη βιτριόλι: Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την πρόταση του εισαγγελέα

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά το τέλος της σημερινής (21/10) δίκης παραχώρησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα για την ενοχή της Έφης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της.

Η ίδια αναφέρθηκε στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης με αρκετά θερμά λόγια και μάλιστα έκανε λόγο για «κουράγιο» που παίρνει από τη στάση αυτή για να αντιμετωπίσει τον ισόβιο Γολγοθά που περνάει.

Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την πρόταση του εισαγγελέα

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την έως τώρα στάση της δικαιοσύνη που μου δίνει πολύ κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο Απόστολος Λύτρας, μετά την ολοκλήρωση και της δικής του αγόρευσης, χαρακτήρισε την πρόταση του εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα την κατηγορούμενη στη δίκη για το βιτριόλι ως καταπέλτη.

«Ο κ. εισαγγελέας ηταν καταπέλτης για την κατηγορούμενη. Μίλησε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας για πολλούς λόγους τους οποίου ανέλυσε έναν προς έναν και πρότεινε την ενοχή της (σ.σ. της Έφης Κακαράντζουλα) όπως κατηγορείται. Αυτό που είπα ότι και 15 χρόνια τη μέγιστη των ποινών που σημαίνει ότι 5-5,5 χρόνια θα βγει εκτός φυλακών αυτό όμως που θα της είναι ισόβια είναι ότι η Ιωάννα θα είναι ένα σύμβολο αγωνίστριας δίνοντας κουράγια σε ανθρώπους με τη στάση ότι δεν πρέπει ποτέ και για τίποτα να το βάζουμε κάτω ό,τι και να μας συμβεί. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη καταδίκη για την κατηγορούμενη» κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Το ντοκιμαντέρ από το οποίο εμπνεύστηκε την επίθεση η Έφη

Στην απολογία που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (14/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Έφη, υποστήριξε πως την έμπνευση για να επιτεθεί στην Ιωάννα με βιτριόλι την πήρε από μία εκπομπή που παρακολούθησε στην τηλεόραση.

Όπως εξήγησε, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο υγρό, αν και στο ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρθηκε, φαίνονται ξεκάθαρα οι επιπτώσεις του στο πρόσωπο του θύματος.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία της.

Στο «Live News», o Βασίλης Λαμπρόπουλος υποστήριξε πως «έμπνευση» για την βιτριολίστρια αποτέλεσε ένα ντοκιμαντέρ του 2018, που παρουσίαζε την επίθεση με βιτριόλι σε μία κοπέλα για λόγους ζήλειας. Εκεί, μάλιστα, παρουσιάστηκε και το πρόσωπο του θύματος μετά την επίθεση.