Επίθεση με βιτριόλι: Η αντίδραση και τα πρώτα λόγια της Έφης όταν η αστυνομία πήγε στο σπίτι της

Ο αστυνομικός που την συνέλαβε "σπάει" τη σιωπή του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Η αντίδραση και τα πρώτα λόγια της Έφης όταν η αστυνομία πήγε στο σπίτι της

Μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη, ο αστυνομικός που συνέλαβε την δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου "έσπασε" τη σιωπή του, μιλώντας στην εκπομπή Πρωταγωνιστές που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 28/10.

Στα κεντρικά της Δημόσιας Ασφάλειας, σε ένα στενάκι της Κυψέλης ο Γιάννης και η ομάδα του πληροφορείται το πρωί της 20ης Μάιου του 2020 για μία επίθεση με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα. «Με πήραν και μου είπαν ότι στη Θησέως έγινε επίθεση σε βάρος μίας γυναίκας με καυστικό υγρό. Στα 15 χρόνια υπηρεσίας μου δεν μου έχει ξανατύχει» ανέφερε σε πρώτο χρόνο.

«Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν να ασφαλίσω τον χώρο και να μιλήσω με τον κόσμο, να βρω αυτόπτες μάρτυρες. Ψάχναμε ποιος έχει κίνητρο από το συγγενικό, φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας».

«Μετά τις πρώτες 5-6 ημέρες είχαμε πλήρως το δρομολόγιο διαφυγής, το όχημα και σιγά σιγά σκιαγραφούμε την ύποπτη. Η πανδημία ήταν επιβαρυντικός παράγοντας καθώς φορούσαν όλοι μάσκα. Αυτό που μας έκανε εντύπωση και στοχοποιήσαμε τη συγκεκριμένα ήταν η καπαρντίνα που φορούσε με 30 βαθμούς».

Αυτή ήταν η αντίδραση της Έφης στην σύλληψη της

Όταν εν τέλει έφτασαν στο κατώφλι της δράστιδας εκείνη προσποιήθηκε πως δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση. Μάλιστα τα πρώτα της λόγια ήταν «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».

Μέγιστη ποινή στην Έφη Κακαράντζουλα

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλλε με ομόφωνη απόφαση του το δικαστήριο στην Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Για την απείθεια επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης. Αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, συγγενείς και φίλοι της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξέσπασαν σε λυγμούς καθώς πρόκειται για μία μικρή πρώτη δικαίωση για την άτυχη Ιωάννα και τους ίδιους.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη, η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο. Η σύννομη ζωή όμως δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.