Γυναικοκτονία στην Κρήτη: "Της έλεγε πως θα την σκοτώσει" - Οι αποκαλύψεις της φίλης της 48χρονης

"Λειτούργησε βάση σχεδίου! Την απειλούσε συνεχώς"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γυναικοκτονία στην Κρήτη:

Συγκλονισμένο είναι το Πανελλήνιο με μια ακόμη γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Θύμα αυτή τη φορά ήταν μια 48χρονη γυναίκα, η οποία δολοφονήθηκε από τον 54χρονο πρώην σύζυγό της με οκτώ μαχαιριές, στο ξενοδοχείο όπου είχε πάει εκείνη για να πιάσει δουλειά στην παραλία Περιστεράς.

Σύμφωνα με επιστήθια φίλη της 48χρονης που μίλησε στο protothema.gr και έπειτα στο Live News, ο 54χρονος την απειλούσε συνεχώς και ιδιαίτερα από την ημέρα που εκείνη αποφάσισε να φύγει από το σπίτι, όπου ζούσαν όλοι μαζί.

Σοκάρουν οι δηλώσεις της φίλης της 48χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της από την Ιεράπετρα

«Λειτούργησε βάση σχεδίου. Την απειλούσε συνεχώς». Το ζευγάρι αν και είχε χωρίσει εδώ και δέκα χρόνια, ωστόσο ο 54χρονος δεν έλεγε να φύγει από το σπίτι τους με την 48χρονη να μην μπορεί πλέον να ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έτσι μόλις τα παιδιά της μεγάλωσαν πήρε την απόφαση να τον εγκαταλείψει μια και η ζωή με τον 54χρονο είχε μετατραπεί σε εφιάλτη. Η γυναίκα φαίνεται να ζούσε μια πραγματική κόλαση, καθώς ο 54χρονος από την εποχή που είχε καταστραφεί οικονομικά όχι μόνο δεν εργαζόταν αλλά είχε την απαίτηση τα πάντα να του τα πληρώνει η 48χρονη.

«Εκείνη δούλευε και του τα πλήρωνε όλα. Την είχε φτάσει στο σημείο να μην έχει φράγκο η κοπέλα. Είχε έρθει μια μέρα σε εμένα και μου ζητούσε να της δώσω λάδι για να μαγειρέψει να φάνε τα παιδιά της. Τόσο σωστός άντρα είναι». Όπως εξηγεί η φίλη της 48χρονης, ο 54χρονος όσο ζούσαν μαζί ήταν κακότροπος ενώ αρκετές φορές και βίαιος. «Δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Αν και είχαν χωρίσει και έμεναν στο ίδιο σπίτι, της δημιουργούσε φασαρίες και την χτυπούσε».

Μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση αυτή η 48χρονη πήρε την απόφαση κι έφυγε από το σπίτι: «Από τότε την απειλούσε χειρότερα. Της έλεγε πως θα την σκοτώσει, αλλά φαίνεται πως εκείνη δεν του έδινε σημασία. Μάλιστα εκείνη από την ώρα που έμεινε μόνη της είχε έρθει κοντά και με έναν παλιό του φίλο και όχι κολλητό του όπως λένε, με τον οποίο ήταν καιρό στα μαχαίρια οι δυο τους και δεν μιλούσαν. Είχε δημιουργήσει μια σχέση και αυτός νευρίασε περισσότερο. Δεν κατάλαβα γιατί νευρίασε, όταν επέστρεφε ο κύριος στο σπίτι τους και στις τσέπες του έβρισκε το κορίτσι γυναικεία εσώρουχα, ήταν καλά (;). Ντροπή του αυτός τα ξεκίνησε όλα. Δεν έχει καμία δικαιολογία για το φονικό. Αν τα παιδιά την αγαπούσαν έστω και λίγο να πούνε την αλήθεια και όσα γνώριζαν για την σχέση τους».

«Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε 2 δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα 4 παιδιά τους. Νομίζω ήταν σε διάσταση τρία χρόνια. Δεν βοηθούσε καθόλου. Τον συντηρούσε», είπε αρχικά η φίλη του θύματος.

«Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην αστυνομία. Δε ξέρω αν είχε γίνει κάτι. Απέφευγα να τη ρωτάω, ότι μου έλεγε εκείνη, γιατί ήταν ένα ευαίσθητο σημείο. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε ‘μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε’. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα 2 τα παιδιά τα μικρά», συμπλήρωσε στη συνέχεια η φίλη της Νεκταρίας.

Αυτή είναι η 48χρονη που δολοφονήθηκε βάναυσα από τον πρώην της

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, 25, 22 και δύο δίδυμων κοριτσιών 18 ετών, ήταν η 48χρονη Νεκταρία με καταγωγή από χωριό του Ηρακλείου, που δολοφονήθηκε σήμερα στην Ιεράπετρα από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Μια ακόμη γυναικοκτονία που σοκάρει το πανελλήνιο, η 13η στη χώρα μας, από την αρχή του έτους.

Η 48χρονη έφυγε σήμερα το πρωί από το σπίτι όπου έμενε με το νέο της σύντροφο στην Ιεράπετρα για να πάει στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Περιστεράς προκειμένου να κάνει ένα δοκιμαστικό για να πιάσει δουλειά... δείτε την 48χρονη που δολοφονήθηκε στο Athensmagazine.gr