Ικαρία: Οι αποκαλύψεις του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου της αστροφυσικού!

«Κάναμε 20-25 λεπτά για να κατέβουμε και να...»!

Ικαρία: Οι αποκαλύψεις του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου της αστροφυσικού!

Αποκαλύψεις έκανε ο ιατροδικαστής για τα αίτια θανάτου της αστροφυσικού στην Ικαρία, λίγες ημέρες μετά την εύρεση της σορού της.

Σήμερα, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλοκαίρι Μαζί, μίλησε ο Νίκος Καρακούκης προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και αναφέρθηκε σε όλες τις λεπτομέρειες.

Ικαρία: Έστησαν απάτη με την κηδεία της αστροφυσικού! Η απαράδεκτη κίνηση...

Με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πήγαμε στην Ικαρία και πεζοί μαζί με αστυνομικούς και διασώστες οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο που ήταν εντελώς δύσβατο. Κάναμε 20-25 λεπτά για να κατέβουμε και να προσεγγίσουμε το σημείο. Για να σας μιλήσω με ιατρικούς όρους, το να φτάσει κανείς εκεί ισοδυναμεί με 10 τεστ κοπώσεως», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Από τις πρώτες ενδείξεις μπορώ να πω ότι η εικόνα από την αυτοψία συνάδει με πτώση από ύψος, η οποία τεκμαίρεται κι από το χώρο κι από ευρήματα στην εξωτερική της όψη. Το ύψος της χαράδρας ήταν γύρω στα 20 μέτρα»

«Τα αίτια θα διερευνηθούν. Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες αίματος, τα τραύματα στη σορό και ο χώρος παραπέμπουν σε πτώση, καθώς η γυναίκα ήταν πλακωμένη από ένα τμήμα βράχου στο αριστερό σημείο του σώματος της».

Ικαρία: Ανατριχιάζει η αποκάλυψη για τη Ναταλί! «Έπεσε από τον βράχο αγκαλιά με...»

Ανατριχιάζει νέα αποκάλυψη για τη Ναταλί που «έσβησε» στην Ικαρία! «Έπεσε από τον βράχο αγκαλιά με...» αναφέρει ο ιατροδικαστής!

Η Νάταλι Κρίστοφερ έπεσε στο κενό μαζί με το μεγάλο πέτρινο όγκο που βρέθηκε πάνω της. Αυτός ήταν η αιτία της μοιραίας πτώσης με την αποκόλλησή του, παρασύροντας την 35χρονη Αγγλίδα αστροφυσικό, η οποία έκανε λάθος επιλογή να τον χρησιμοποιήσει για την αναρρίχηση ή καταρρίχηση.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης και οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, που προέβησαν σε λεπτομερή αυτοψία του χώρου.

Σε ποσοστό 98% αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Το 2% της επιφύλαξης αφορά στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν μετά τη νεκροτομή, δηλαδή την περίπτωση δηλητηρίασης. Από την πρώτη στιγμή δεν φαίνονταν ίχνη πάλης της 35χρονης Αγγλίδας αστροφυσικού με άλλο άτομο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Καρακούκης. Με απόλυτη βεβαιότητα διαπιστώθηκε επίσης ότι το σημείο που βρέθηκε η άτυχη γυναίκα ήταν αυτό της πτώσης και του ακαριαίου θανάτου και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα μεταφοράς της από άλλο σημείο και «σκηνοθεσία» σκηνικού πτώσης.

«Μακροσκοπικά, φαίνεται ότι όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση. Υπάρχουν στοιχεία και από την αυτοψία του χώρου και από τη νεκροψία, από την εξωτερική επισκόπηση, που συνάδουν με πτώση από ύψος. Ακαριαίος θάνατος, ναι, ακαριαίος. Εχει βαρύτατο τραύμα», δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους του νησιού ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. «Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μια πρωτογενής κηλίδα, η οποία είναι κάτω από το κεφάλι του θύματος και από εκεί και πέρα δορυφορικές κηλίδες, που να σημαίνει ότι η σορός εσύρθη εν ζωή, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα και άλλα στοιχεία τα οποία συνάδουν με πτώση από ύψος», συνέχισε στις δηλώσεις του ο γνωστός ιατροδικαστής

«Ρωτούσε πληροφορίες για το νησί, ορεινό το νησί κι αυτή είχε μανία με τις ορειβασίες», δήλωσε στην απεσταλμένη δημοσιογράφο του Ελεύθερου Τύπου, Αναστασία Βαμβακά, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου διέμενε το ζευγάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, που ήταν περίπου 10 χρόνια μαζί, τη νύχτα πριν από την πτώση της Βρετανίδας διασκέδαζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η καμαριέρα του ξενοδοχείου ανέφερε πως το βράδυ πριν από την πτώση της είχε ακούσει φωνές από το δωμάτιο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κάτι.

Στο τελευταίο στάδιο ερευνών οι αστυνομικοί και οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων βρέθηκαν στην κορυφή του απόκρημνου βράχου σε μία προσπάθεια να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Εξερεύνησαν λεπτομερώς όλο το μήκος του, σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν αν υπήρχε άλλη παρουσία πάνω στο βράχο εκτός από την 35χρονη αστροφυσικό και ίχνη απώθησής της στο κενό. Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζήτησαν αποτυπώματα παπουτσιών, σύρσιμό τους, ίχνη πάλης, κομμάτια υφάσματος, αντικείμενα που δεν ταίριαζαν με το φυσικό τοπίο, ακόμη και αποτσίγαρα. Το αποτέλεσμα της παραπάνω έρευνας ήταν αρνητικό, αποκλείοντας την εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως η πτώση και ο θάνατος προήλθαν από την παράτολμη προσπάθεια της 35χρονης να καταρριχηθεί ή αναρριχηθεί σε αυτόν τον απότομο βράχο. Επεσήμαναν πως η άτυχη γυναίκα έπεσε «αγκαλιά» με το μεγάλο πέτρινο όγκο που βρέθηκε πάνω της, ο οποίος ήταν η αιτία της πτώσης της με την αποκόλλησή του. Ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και πραγματογνώμονες με γνώση τέτοιων ατυχημάτων, προκειμένου να εξακριβώσουν τη μοιραία πορεία του σώματος της 35χρονης αστροφυσικού, που κατέληξε στη θανατηφόρα πτώση.