Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Η απόφαση του εισαγγελέα για τον χειριστή! Έσκασε τώρα!

Όλες οι πληροφορίες!

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Η απόφαση του εισαγγελέα για τον χειριστή! Έσκασε τώρα!

Ραγδαίες εξελίξεις με την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι! Η απόφαση του εισαγγελέα για τον χειριστή! Έσκασε τώρα!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα στο Θύνι Αργολίδας, στο Πόρτο Χέλι, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκο Εμμανουηλίδη ο 44χρονος Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Ο 44χρονος που κατηγορείτο για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, μέσω του συνηγόρου εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο των δύο άτυχων συνανθρώπων του και τον τραυματισμό της γυναίκας.

Στο μεταξύ αρνητικό ως προς την κατανάλωση αλκοόλ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το δείγμα αίματος που ελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι από τον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου που εμπλέκεται στο ναυτικό δυστύχημα.

Σημειώνεται πως το δείγμα ελήφθη σχεδόν 16 ώρες μετά το περιστατικό ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν προκύπτει να είχε γίνει χρήση οποιασδήποτε άλλης ουσίας.

Πηγή: protothema.gr

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι! Μαρτυρία που «καίει» τον χειριστή του ταχύπλοου!

Ραγδαίες εξελίξεις με την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι! Μαρτυρία που «καίει» τον χειριστή του ταχύπλοου!

Κατηγορηματικός ότι το βαρκάκι στο οποίο επέβαιναν τα δύο αδέλφια που έχασαν τη ζωή τους, όταν το 12μετρο ταχύπλοο το έκοψε στη μέση στη θέση Θύνι Αργολίδας στο Πόρτο Χέλι, εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δύτης Αντώνης Ρεβύθης.

Ο κ. Ρεβύθης που απομάκρυνε τις σορούς των δύο νεκρών αδελφών, ηλικίας 70 και 60 ετών, και βοήθησε στη μεταφορά της βαριάς τραυματισμένης 60χρονης αδελφής τους, εξήγησε ότι «μια βάρκα 4,30 μέτρων αν έχει ένα λευκό φως είναι εντάξει και το βαρκάκι είχε, σας το υπογράφω ένορκα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «δημόσιο κίνδυνο» τον 44χρονο Γάλλο χειριστή του ταχύπλοου που λίγο πριν τις 11 το πρωί οδήθηκε στην εισαγγελία Ναυπλίου προκειμένου να απολογηθεί.

Σε βάρος του Γάλλου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ο Αναστάσιος Ρεβύθης κατήγγειλε, μάλιστα, ότι «ο Γάλλος δύο ημέρες πριν το δυστύχημα πήγε να πέσει πάνω σε ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαινε η κόρη μου».

Πρόσθεσε, δε, ότι «από όσο ξέρω του είχαν κάνει (σ.σ. του Γάλλου) πολλές φορές παρατήρηση» για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν με το ταχύπλοο.

Μιλώντας για την εικόνα που αντίκρυσε τα πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα είπε ότι «το ένα από τα νεκρά αδέλφια ήταν άσχημα χτυπημένο από την προπέλα».

Κατά τον κ. Ρεβύθη «ο 44χρονος λέει ψέματα, δεν ήταν στο κέντρο υγείας Κρανιδίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες όπως υποστήριξε».

Πηγή: protothema.gr