Φωτιά Εύβοια: Εκτός ελέγχου καίει σπίτια! Ηλικιωμένος δεν εγκαταλείπει την οικία του!

Δραματικές στιγμές ζει για ακόμη ένα καλοκαίρι η Ελλάδα! Εικόνες σοκ από την πύρινη κόλαση...

Φωτιά Εύβοια: Εκτός ελέγχου καίει σπίτια! Ηλικιωμένος δεν εγκαταλείπει την οικία του!

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στην Εύβοια. Μέχρι στιγμή τέσσερα χωριά έχουν εκκενωθεί, ενώ οι φλόγες καίνε μανιωδώς σπίτια. Ηλικιωμένος δεν εγκαταλείπει την οικία του, παρά τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής.

Την ετοιμότητα της Κύπρου να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται στην Εύβοια, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης στον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Την Τετάρτη το πρωί θα φτάσουν καναντέρ από την Ευρώπη.

Στην Αθήνα ταξίδεψε και ο Κώστας Μητσοτάκης. «Βρίσκομαι εδώ για να πω με τη σειρά μου ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και της πολιτικής προστασίας σε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών». Οπως είπε, «ό,τι μπορεί να γίνει έχει γίνει και θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια του καιρού θα πάνε όλα καλύτερα».

Οι εικόνες από την πύρινη κόλαση είναι τραγικές και ξυπνάνε παλιές αναμνήσεις. Προτεραιότητα των Πυροσβεστών είναι να μην υπάρξουν θύματα.

Φωτιά Εύβοια: Εκκενώθηκε και τέταρτο χωριό - Τραυματίστηκε ένας Πυροσβέστης!

Εκκενώθηκε και τέταρτο χωριό στην Εύβοια εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιά. Τραυματίστηκε ένας Πυροσβέστης από μεγάλες φλόγες.

Οι κάτοικοι των χωριών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρού εκκενώθηκαν νωρίτερα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Ψαχνά. Εντολή εκκένωσης δόθηκε πριν από λίγο για το χωριό Πλατάνια.

Μάλιστα, κατατέθηκε αίτημα συνδρομής για εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας - Κροατία και Ιταλία ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της μάχης με τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια. Αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όμως αυτή την στιγμή μεταφέρεται στο ΚΑΤ, στην Αθήνα, όπως θα αξιολογηθούν τα εγκαύματά του.

Φωτιά Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Φλέγονται οικισμοί!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κρίθηκε η Εύβοια μετά την φωτιά που έχει ξεσπάσει. Φλέγονται οικισμοί και οι Πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη.

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει βγει εκτός ελέγχου, εκκενώθηκε ακόμη ένα χωριό, ενώ οι φλόγες πάνε προς τα Ψαχνά.

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια