Συναγερμός για τον Δεκαπενταύγουστο! Η προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας!

Τι πρέπει να προσέχουμε;

Συναγερμός για τον Δεκαπενταύγουστο! Η προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας!

Συναγερμός για τον Δεκαπενταύγουστο! Η προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται και από τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Πολύ υψηλός κρίνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως φαίνεται και από τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί: Ποιες πυρκαγιές κινδυνεύουν για πυρκαγιά;

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για την φωτιά

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Έσκασε τώρα: Συναγερμός στο Μενίδι! Ξέσπασε πυρκαγιά!

Έσκασε τώρα: Συναγερμός έχει σημάνει στο Μενίδι! Ξέσπασε πυρκαγιά!

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Μενιδίου σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Πρόκειται σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική για φωτιά σε παράπηγμα που επεκτάθηκε και σε οικοπεδικούς χώρος. Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άνδρες.