Φωτιά Εύβοια: Αυτή είναι η κατάσταση της υγεία του Πυροσβέστη που τραυματίστηκε από τις φλόγες!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Φωτιά Εύβοια: Αυτή είναι η κατάσταση της υγεία του Πυροσβέστη που τραυματίστηκε από τις φλόγες!

Αυτή είναι η κατάσταση της υγεία του Πυροσβέστη που τραυματίστηκε από τις φλόγες της φωτιάς στην Εύβοια.

Οι πληροφορίες θέλουν τον ηρωικό πυροσβέστη να έχει σοβαρά εγκαύματα στα άνω και κάτω άκρα και πιθανώς να χρειαστεί μεταμόσχευση ιστού.

Ο πυροσβέστης που μεταφέρθηκε χθες στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται, έδωσε μάχη με την φωτιά στην Εύβοια.

Φωτιά Εύβοια: Στα 11,5 χιλιόμετρα το μέτωπο της πυρκαγιάς - 64χρονος αναζητείται από την αστυνομία!

Στα 11,5 χιλιόμετρα το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια. 64χρονος αναζητείται από την αστυνομία. Στα Ψαχνά και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής το μέτωπο της φωτιάς έφτασε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ τα 11,5 χιλιόμετρα. Οι άνεμοι στην περιοχή έπεσαν το βράδυ ωστόσο οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς δυσχεραίνουν καθώς γίνονται πλέον μόνο από το έδαφος επειδή τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω του σκότους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, οι πυροσβέστες εντόπισαν έναν 64χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην έναρξη της πυρκαγιάς και αναζητείται από την αστυνομία.

Στα Ψαχνά βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης για να ενημερωθεί και να συντονίσει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που κατακαίει την Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας

Μπακογιάννης Ψαχνά

Φωτιά Εύβοια: Εκκενώθηκε και τέταρτο χωριό - Τραυματίστηκε ένας Πυροσβέστης!

Εκκενώθηκε και τέταρτο χωριό στην Εύβοια εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιά. Τραυματίστηκε ένας Πυροσβέστης από μεγάλες φλόγες.

Οι κάτοικοι των χωριών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρού εκκενώθηκαν νωρίτερα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Ψαχνά. Εντολή εκκένωσης δόθηκε πριν από λίγο για το χωριό Πλατάνια.

Μάλιστα, κατατέθηκε αίτημα συνδρομής για εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας - Κροατία και Ιταλία ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της μάχης με τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια. Αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όμως αυτή την στιγμή μεταφέρεται στο ΚΑΤ, στην Αθήνα, όπως θα αξιολογηθούν τα εγκαύματά του.

Φωτιά Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Φλέγονται οικισμοί!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κρίθηκε η Εύβοια μετά την φωτιά που έχει ξεσπάσει. Φλέγονται οικισμοί και οι Πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη.

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει βγει εκτός ελέγχου, εκκενώθηκε ακόμη ένα χωριό, ενώ οι φλόγες πάνε προς τα Ψαχνά.

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια