Ο Ευθύμης Λέκκας προειδοποιεί! «Η πινακίδα για Τσουνάμι στην Κω είναι...»

Μεγάλη προσοχή! Σας αφορά!

Ο Ευθύμης Λέκκας προειδοποιεί! «Η πινακίδα για Τσουνάμι στην Κω είναι...»

Ο κορυφαίος σεισμολογος Ευθύμης Λέκκας προειδοποιεί! «Η πινακίδα για Τσουνάμι στην Κω είναι...» Τι έχει συμβεί;

Οθόνες που προειδοποιούν τον κόσμο για τσουνάμι έχουν τοποθηθεί στην Κω, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά επιχειρηματιών και ξενοδόχων που θεωρούν πως το γεγονός αυτό πλήττει τον τουρισμό του νησιού.


Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι», η δημοσιογράφος Σάντυ Λαδικού εξηγεί πως οι συγκεκριμένες πινακίδες έχουν τοποθετηθεί στο νησί με τη χρηματοδότηση ενός ευρωπαϊκού φορέα έρευνας, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος. Οι πινακίδες αυτές υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ωστόσο η Κως είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που τις αποκτά μετά τον σεισμό του 2017, όπου προκλήθηκε τσουνάμι 1,5 μέτρου στο νησί.


Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, απαντώντας στις ενστάσεις των ξενοδόχων, υποστηρίζει πως δεν θα πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από χαλί, γιατί αυτό κοστίζει ζωές.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» του OPEN TV:

ethnos.gr

Αποκάλυψη-σοκ για τους νεκρούς στο Μάτι! Η «βόμβα» που έριξε ο Ευθύμης Λέκκας!

Σοκαριστική αποκάλυψη από τον Ευθύμη Λέκκα για τους νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Η δήλωση έρχεται την ώρα που οι αποκαλύψεις για τη φωτιά στο Μάτι από τα ντοκουμέντα που προέβαλε ο Αλέξης Παπαχελάς στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης, συγκλονίζουν.

«Από τις έξι και μισή, ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί, γιατί είχαμε σηκώσει drone», είπε ο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας για το Μάτι.
Οπως προέκυψε από τα ντοκουμέντα που προβλήθηκαν στον ΣΚΑΪ πριν από τη από τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, υπήρχαν 13 νεκροί.

«Συνέβη η κατάρρευση των πάντων. Κατέρρευσαν και οι 32 υπηρεσίες, όπως και στο σεισμό του 99. Δυστυχώς, αιφνιδιαστήκαμε σαν χώρα, σαν πολιτεία, σαν πολιτική προστασία. Επικράτησαν τμήματα υπηρεσιών και αυτόβουλες ενέργειες των εθελοντών», ανέφερε ο κ. Λέκκας στο ραδιόφωνο News 24/7.

«Φταίει η έλλειψη παιδείας στη χώρα. Είμαστε ένας λαός σε παρακμή, που η κρίση μας έκανε ακόμα χειρότερους», είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.