Σάμος: Οργή για τον θάνατο του 19χρονου! Με μιάμιση ώρα καθυστέρηση έφτασε το ασθενοφόρο!

Ένα ασθενοφόρο για 40.000 κατοίκους!

Σάμος: Οργή για τον θάνατο του 19χρονου! Με μιάμιση ώρα καθυστέρηση έφτασε το ασθενοφόρο!

Οργή για τον θάνατο του 19χρονου στην Σάμο! Με μιάμιση ώρα καθυστέρηση έφτασε το ασθενοφόρο στο σημείο που έχασε τη ζωή του.

Το OPEN TV αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την τραγωδία στη Σάμο, εκεί που χάθηκε ένα παιδί 19 ετών, παίζοντας μπάσκετ

Η οργή για τον άδικο χαμό του 19χρονου φοιτητή και αθλητή, που κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς ενώ έπαιζε μπάσκετ σε υπαίθριο γήπεδο στο Καρλόβασι ξεχειλίζει στη Σάμο, η οποία έχει βυθιστεί στο πένθος. Ένα ασθενοφόρο, το μοναδικό στην ουσία που μπορει να λειτουργήσει δεδομένης της έλλειψης πληρωμάτων, έφτασε στο συμβάν με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, ενώ το Κέντρο υγείας του νησιού καλείται να αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά χωρίς να διαθέτει καρδιολόγο!

Σάμος: Αυτός είναι ο 19χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο!

Η μαρτυρία του αδελφικού φίλου του νεαρού στο Open Tv και μάρτυρα στο περιστατικό, συγκλονίζει. Οι άκαρπες απεγνωσμένες εκκλήσεις του για βοήθεια, η απουσία διαθέσιμου πληρώματος για το ασθενοφόρο στο Kαρλόβασι, σε ένα νησί με περισσότερους από 35.000 μόνιμους κατοίκους, χωρίς να υπολογίζει κανείς τον επιπλέον πληθυσμό που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο νησί λόγω του τουρισμού.

Δυστυχώς, όπως θα ακούσετε στο βίντεο, υπάρχουν ημέρες που όλο το νησί της Σάμου καλύπτεται μόνο από ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ, αν και υπάρχουν τέσσερα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα. Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΥΝ, δήλωσε στο OPEN και τον Δημήτρη Φρέσκο: «Δυστυχώς, η Σάμος -το έχουμε πει πολλές φορές- καλύπτεται μόνο με ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια και η Δυτική Σάμος σε πολλές βάρδιες τον μήνα όταν το Καρλόβασι όταν δεν έχει οδηγούς μένει ακάλυπτο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Στα καρδιολογικά περιστατικά δε, ακόμη και το ένα λεπτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή. Φανταστείτε, λοιπόν, ένα παιδί που έπαθε ανακοπή και καθυστέρησε μιάμιση ώρα να πάει στο νοσοκομείο.

Στο ίδιο ρεπορτάζ κατέθεσε τη δική του μαρτυρία ο Δημήτρης Σακελλάρης, κάτοικος του νησιού: «Γιατί να πεθαίνουμε στον δρόμο, στο σπίτι, στο γήπεδο, εδώ στο νησί περιμένοντας το ένα και μόνο ασθενοφόρο να έρθει; Είναι απαράδεκτο. Όταν το ασθενοφόρο είναι στη μία άκρη του νησιού και έχει περιστατικό, το περιστατικό που θα τύχει στην ακριβώς άλλη άκρη του νησιού απλά είναι καταδικασμένο». Το χειρότερο είναι πως στο Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι δεν υπάρχει δεν υπάρχει καν οργανική θέση καρδιολόγου».

Πηγή: ethnos

Σοκ στην Σάμο! Νεκρός στα 19 του την ώρα που έπαιζε μπάσκετ!

Σοκ έχει προκληθεί στην Σάμο, με το νεαρό που έπεσε νεκρός στα 19 του την ώρα που έπαιζε μπάσκετ!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samiakonvima, ο 19χρονος φοιτητής και αθλητής, που διέθετε εξαιρετικό χαρακτήρα, κατέρρευσε ενώ έπαιζε μπάσκετ στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου.


Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες από τους γιατρούς, τόσο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, αρχικά, όσο και του Νοσοκομείου Σάμου, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στην ζωή.

Πένθος στην Πάτρα: Νεκρός στα 35 του μετά από τροχαίο!

Η κηδεία του νεαρού πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, στις 11 το πρωί, στον ιερό καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Καρλόβασι.