Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τραγωδία στον Πόρο: Ραγδαίες εξελίξεις! Τι απαγόρευσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας;

Τι αλλάζει;

Τραγωδία στον Πόρο: Ραγδαίες εξελίξεις! Τι απαγόρευσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας;
Ενημέρωση 24.08.2019 20:05

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την τραγωδία στον Πόρο με το ελικόπτερο! Τι απαγόρευσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας;

Στην απαγόρευση πτήσεων από τον Πόρο προχώρησε το Σάββατο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά την πτώση ελικοπτέρου την περασμένη Τρίτη από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, από την αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εκδόθηκε αρχικά 3μηνη NOTAM (ειδοποίηση), με την οποία απαγορεύονται πτήσεις ελικοπτέρων στην εν λόγω περιοχή, λόγω της διεξαγωγής των ερευνών προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του τραγικού δυστυχήματος με την πτώση του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Από την ΝΟΤΑΜ εξαιρούνται κρατικές πτήσεις (ΕΚΑΒ, στρατού κλπ).

Σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες θα δοθεί εκ νέου ΝΟΤΑΜ από την ΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση ακολουθεί την επανατοποθέτηση των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που συνδέουν τον Πόρο με τον Γαλατά και μάλιστα 22 μέτρα χαμηλότερα από πριν.

Σύμφωνα, δε, με τον δήμαρχο του Πόρου ο ΔΕΔΔΗΕ του απάντησε αρνητικά στο ερώτημά του αν θα τοποθετηθούν αυτή τη φορά ανακλαστήρες με το αιτιολογικό ότι θα αλλάζε το φορτίο και θα χρειάζονταν διαφορετικού είδους καλώδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα αποκαταστήσει το ύψος των καλωδίων την προσεχή Τρίτη όπως ανακοίνωσε ο δήμος Πόρου το Σάββατο.

Πηγή: protothema.gr

Τραγωδία στον Πόρο: Ραγδαίες εξελίξεις για το μοιραίο ελικόπτερο! Τι σχέση έχει το μαύρο κουτί;

Ραγδαίες εξελίξεις για το μοιραίο ελικόπτερο της τραγωδίας που έγινε στον Πόρο! Τι σχέση έχει το μαύρο κουτί;

Στην Ιταλία θα μεταφερθεί το μαύρο κουτί του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Το μαύρο κουτί περιέχει όλα τα στοιχεία που θα δώσουν τις απαντήσεις για την πτώση του. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μεταφερθεί στη γειτονική χώρα το μαύρο κουτί, καθώς η Ιταλία είναι η χώρα όπου κατασκευάστηκε το ελικόπτερο και άρα το εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

«Το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι χωρητικότητας οχτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη και είχε μόνο δύο άτομα επάνω, δεν ήταν βαρύς δηλαδή για να πω ότι δυσκολευόταν να απογειωθεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», αναφέρει στο OPENTV ο γενικός διευθυντής Αερομεταφορών ΥΠΑ, Χρήστος Παπαγεωργίου.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι δυστυχώς ανασύρθηκαν νεκροί. Πρόκειται για τον Έλληνα χειριστή του και δύο Ρώσους, οι οποίοι είχαν εκμισθώσει το ελικόπτερο από τον Γαλατά για να μεταβούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σε κλίμα οδύνης, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πιλότου Νίκου Καρυστινού, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 57 ετών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τραγωδία στον Πόρο: Βίντεο σοκ από την στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου!

Τραγωδία στον Πόρο: Αυτός είναι ο άτυχος Έλληνας πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share