Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στα Καλάβρυτα! (Βίντεο)

Μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς!

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στα Καλάβρυτα! (Βίντεο)

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά πριν από λίγο στα Καλάβρυτα!

Στα Καλάβρυτα, σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρίκι ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι της Κυριακής.

Αμέσως απογειώθηκαν δύο καναντέρ, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ, ενώ κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, δυσχεραίνει αφενός το ανάγλυφο της περιοχής, αλλά και οι καιρικές συνθήκες, με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους.

Ξέσπασε πυρκαγιά στην Λάρισα!

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στα Καλάβρυτα!

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στα Καλάβρυτα!

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στα Καλάβρυτα!

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στα Καλάβρυτα!

Posted by ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS on Sunday, August 25, 2019

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στην Ηλεία: Ραγδαίες εξελίξεις! Συνελήφθη 43χρονος κατά συρροή εμπρηστής! Για ποιες φωτιές ευθύνεται;

Ραγδαίες εξελίξεις με την φωτιά στην Ηλεία! Συνελήφθη 43χρονος κατά συρροή εμπρηστής! Για ποιες φωτιές ευθύνεται;

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται 43χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε εξελιχθεί σε... κατά συρροή εμπρηστή στην περιοχή της Ηλείας -και πιο συγκεκριμένα, στη Νέα Μανωλάδα.

Σε σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με δελτίο Τύπου, αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη χθες, 24 Αυγούστου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρείς πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,
24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,
24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας».

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα από ρεπορτάζ του ilialive.gr, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρισκόταν από την Παρασκευή στην περιοχή της Βάρδας, αναζητώντας στοιχεία για τις τελευταίες πυρκαγιές που απείλησαν την κατοικημένη περιοχή, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό ήταν κάτι που προφανώς ο δράστης δεν γνώριζε, οπότε, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βάρδα, οι «σκληροί» της ΔΑΕΕ απο το κλιμάκιο της Πάτρας, βρέθηκαν πολύ κοντά στον εμπρηστή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε γίνει προσαγωγή ενός άντρα απο την περιοχή και, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ερευνάτο η εμπλοκή του στις πέντε τελευταίες πυρκαγιές σε Βάρδα και Νέα Μανωλάδα, σε μια ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου -γεγονός που προκύπτει για τουλάχιστον τρεις πυρκαγιές, για τις οποίες συνελήφθη ο δράστης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στην Σάμο: «Παλεύουν» με τις φλόγες! 5 ξενοδοχεία εκκενώθηκαν συνολικά!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την φωτιά στην Σάμο! «Παλεύουν» με τις φλόγες οι πυροσβέστες, ενώ είναι 5 τα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν συνολικά!

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον Μεσόκαμπο στο Πυθαγόρειο καίει σε τουριστική περιοχή με ξενοδοχεία και σπίτια. Για το λόγο αυτό το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία συνολικά, τα δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία για προληπτικούς λόγους, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος.

Περισσότερα από 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας με σκάφη του Λιμενικού, της FRONTEX και ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη που μίλησε στο protothema.gr τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους και όλοι οι ένοικοι είναι ασφαλείς.

Φωτιά στην Σάμο: «Παλεύουν» με τις φλόγες! 5 ξενοδοχεία εκκενώθηκαν συνολικά!

«Εκκενώθηκαν δυο ξενοδοχεία προληπτικά γιατί απειλήθηκαν από τη φωτιά. Δεν υπάρχουν ζημιές στα σπίτια αλλά υπάρχει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ και καποια ξενοδοχεία δεν έχουν ρεύμα. Έχουμε ανοίξει το κλειστό γυμναστήριο και έχουμε βάλει μέσα τον κόσμο και τον περιθάλπτουμε.Έχουμε ειδοποιήσει τη ΔΕΗ να παέι να πάει να τα αντικαταστήσει. Ευτυχώς σε γενικές γραμμές προλάβαμε, δεν απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία τώρα αλλά υπάρχει ένα μέτωπο στο βουνό» είπε ο κ. Σεβαστάκης.

Η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά σε δύσκολο σημείο, καθώς καίει σε πολύ τουριστική περιοχή του νησιού, όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ευχαριστώντας την γγ Πολιτικής Προστασίας και τον κύριο Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση κινητοποίηση.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, η φωτιά είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια, όμως οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Πηγή: protothema.gr