Δίνουν «μάχη» με τις φλόγες οι Πυροσβέστες! Αντιμέτωποι με 5 μέτωπα!

Ποιες είναι οι περιοχές που καίγονται;

Δίνουν «μάχη» με τις φλόγες οι Πυροσβέστες! Αντιμέτωποι με 5 μέτωπα!

Αντιμέτωποι με 5 μέτωπα είναι οι Πυροσβέστες και δίνουν «μάχη» με τις φλόγες από εχθές μέχρι και σήμερα, αυτήν την ώρα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη σε ενεργά μέτωπα σε όλη την χώρα για τις φωτιές.

Από τις 44 φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, σε ορισμένες οι πυροσβέστες συνέχιζαν τη μάχη για να τις σβήσουν, με τις περισσότερες δυσκολίες να αντιμετωπίζονται σε πέντε από αυτές. Συγκεκριμένα, η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται στα Καλάβρυτα, την Βοιωτία, την Φλώρινα, την Πρέβεζα και τα Κύθηρα.

Στην Πρέβεζα η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα και στο σημείο βρίσκονται συνολικά 33 πυροσβέστες. Στα Καλάβρυτα, ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Μουρίκι, όπου 35 συνολικά πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο, έχοντας να αντιμετωπίσουν και δυνατούς ανέμους.

Στα Κύθηρα η φωτιά έχει οριοθετηθεί, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν το έργο κατάσβεσής της. Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας, όπου 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 7 πυροσβέστες, προσπαθούν επίσης να την θέσουν υπό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Αμυγδαλές Λάρισας, όπως και στο Ρύζι Φαρσάλων, όπου ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν. Υπό μερικό έλεγχο είναι και οι πυρκαγιές σε Μεσόκαμπο Σάμου, Αφρα Κέρκυρας και την περιοχή Ριόλος στην Αχαΐα.

44 πυρκαγιές σε δάση το τελευταίο 24ωρο
Πολλές φωτιές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, σημειώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές, όπου 725 πυροσβέστες, με 258 οχήματα και 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιχείρησαν να τις σβήσουν. Σε ορισμένες μετείχαν και εθελοντικά οχήματα, αλλά και 38 υδροφόρες. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν, αλλά υπάρχουν αρκετά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτιά στην Ηλεία: Ραγδαίες εξελίξεις! Συνελήφθη 43χρονος κατά συρροή εμπρηστής! Για ποιες φωτιές ευθύνεται;

Ραγδαίες εξελίξεις με την φωτιά στην Ηλεία! Συνελήφθη 43χρονος κατά συρροή εμπρηστής! Για ποιες φωτιές ευθύνεται;

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται 43χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε εξελιχθεί σε... κατά συρροή εμπρηστή στην περιοχή της Ηλείας -και πιο συγκεκριμένα, στη Νέα Μανωλάδα.

Σε σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με δελτίο Τύπου, αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη χθες, 24 Αυγούστου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρείς πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,
24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,
24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας».

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα από ρεπορτάζ του ilialive.gr, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρισκόταν από την Παρασκευή στην περιοχή της Βάρδας, αναζητώντας στοιχεία για τις τελευταίες πυρκαγιές που απείλησαν την κατοικημένη περιοχή, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό ήταν κάτι που προφανώς ο δράστης δεν γνώριζε, οπότε, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βάρδα, οι «σκληροί» της ΔΑΕΕ απο το κλιμάκιο της Πάτρας, βρέθηκαν πολύ κοντά στον εμπρηστή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε γίνει προσαγωγή ενός άντρα απο την περιοχή και, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ερευνάτο η εμπλοκή του στις πέντε τελευταίες πυρκαγιές σε Βάρδα και Νέα Μανωλάδα, σε μια ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου -γεγονός που προκύπτει για τουλάχιστον τρεις πυρκαγιές, για τις οποίες συνελήφθη ο δράστης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Πηγή: protothema.gr