Γυναίκα γέννησε 117 μέρες αφότου διαπιστώθηκε εγκεφαλικά νεκρή

Δεν το πίστευε κανείς!

Γυναίκα γέννησε 117 μέρες αφότου διαπιστώθηκε εγκεφαλικά νεκρή

Γυναίκα που βρισκόταν εγκεφαλικά νεκρή, γέννησε έπειτα από 117 ημέρες ένα υγιέστατο κοριτσάκι, 2,13 κιλών, που ονομάστηκε Ελίσκα.

Η γέννησή της Ελίσκα όμως δεν είναι κοινή. Κι αυτό επειδή το κοριτσάκι γεννήθηκε από την εγκεφαλικά νεκρή μητέρα της, που την κρατούσε στην κοιλιά της για 117 ημέρες.

Η μητέρα της Ελίσκα μεταφέρθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 27 ετών.

Οι γιατροί έδιναν μηδαμινές πιθανότητες επιβίωσης τόσο στην ίδια όσο και στο έμβρυο που κυοφορούσε για 15 εβδομάδες.

Βίντεο σοκ: Έδειρε χωρίς έλεος τη σύζυγό του επειδή άλλαξε θέση στην τηλεόραση!

Τελικά, η μικρή ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε να γεννηθεί.

Σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπρνο της Τσεχίας, οι 117 ημέρες που κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το μωρό μέσα στη μήτρα πιστεύεται ότι συνιστά νέο ρεκόρ: πρόκειται για την πλέον μακροχρόνια τεχνητά υποστηριζόμενη εγκυμοσύνη ενώ η μητέρα είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Η 27χρονη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν ανακοινώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Αμέσως οι γιατροί ξεκίνησαν έναν αγώνα για να σώσουν το έμβρυο. Την έβαλαν σε μηχανική υποστήριξη και ένας φυσικοθεραπευτής κινούσε ανά διαστήματα τα πόδια της, μιμούμενος το βάδισμα, ώστε να βοηθήσει και με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη του μωρού. Οι νοσηλεύτριες μιλούσαν στο έμβρυο και η γιαγιά του τού διάβαζε παραμύθια, όπως είπε ο επικεφαλής αναισθησιολόγος Ρόμαν Γκαλ.

Μετά τη γέννηση του μωρού, παρουσία του συζύγου της και άλλων μελών της οικογένειας, το ιατρικό προσωπικό αποσύνδεσε τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή.

«Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική περίπτωση, όπου όλη η οικογένεια ήταν ενωμένη... χωρίς την υποστήριξη και το ενδιαφέρον τους, τα πράγματα δεν θα είχαν τελειώσει με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Πάβελ Βεντούρα, ο επικεφαλής του τμήματος γυναικολογίας και μαιευτικής του νοσοκομείου.

Η Ελίσκα παρέμεινε στο νοσοκομείο για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι που της έδωσαν εξιτήριο και ο πατέρας της την πήρε στο σπίτι για να γνωρίσει τον μεγαλύτερο αδελφό της. Πλέον μεγαλώνει με τη βοήθεια της θείας της που τη θηλάζει αφού πρόσφατα απέκτησε και η ίδια ένα μωρό.

Πηγή: protothema.gr

Φρίκη στην Κεφαλονιά! Εντοπίστηκε σωρός γυναίκας μέσα στο σπίτι της!

Φρίκη στην Κεφαλονιά! Εντοπίστηκε σωρός γυναίκας μέσα στο σπίτι της!

Το άψυχο σώμα μιας γυναίκας 54 χρονών βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι της, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, η σορός της ατυχής γυναίκας βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση από οικείους της.

Σοκ στον Ασπρόπυργο! Βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός άνδρα!

Στο σπίτι της 54χρονης μετέβη κλιμάκιο της Ασφαλείας Κεφαλονιάς που έρευνα τα αίτια του θανάτου της.

Πηγή: protothema.gr

Φρίκη στην Αμαλιάδα: Βρέθηκε νεκρός σε φορτηγάκι 23χρονος!

Φρίκη επικράτησε στην Αμαλιάδα. Βρέθηκε νεκρός σε φορτηγάκι 23χρονος πλανόδιος νεαρός.

Τον νεαρό είδαν αναίσθητο μέσα στο φορτηγάκι του περίοικοι και κάλεσαν ασθενοφόρο και αστυνομία.

Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ «φως» στα αίτια του θανάτου θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ πρόκειται για 24χρονο πλανόδιο πωλητή…

Πηγή: patrisnews

Κρήτη: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός κοντά σε παραλία!

Έναν ανθρώπινο σκελετό, κοντά στην παραλία της Κρήτης, ξέθαψε η σκαπάνη αρχαιολόγου που συμμετέχει στην ομάδα, η οποία λαμβάνει μέρος στην ανασκαφή του μινωικού «ανακτόρου» από τη Βελγική Αρχαιολογική Σχολή στον Μπούφο Σισίου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr αμέσως ειδοποιήθηκε και η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου, άνδρες της οποίας μετέβησαν επιτόπου και περισυνέλεξαν τα οστά και τα λοιπά ευρήματα στην ταφή.

Εκτιμάται ότι ο σκελετός δεν είναι αρχαίος αλλά ανήκει σε στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον οποίο ξέβρασε η θάλασσα στο σημείο εκείνο της ακτής νεκρό και θάφτηκε πρόχειρα από περίοικους στο σημείο. Τραγωδία στην Κρήτη! Ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα!

ρέθηκε ανθρώπινος σκελετός κοντά σε παραλία της Κρήτης

Βάφτηκε με αίμα το παιχνίδι στην πισίνα! Κοριτσάκι 8 ετών πνίγηκε γιατί....

Βάφτηκε με αίμα το παιχνίδι στην πισίνα, αφού ένα κοριτσάκι 8 ετών πνίγηκε! Το εν λόγω συμβάν μάλιστα έγινε, σχεδόν την ίδια ώρα, που οι δύο αδελφές από τη Γαλλία πνίγονταν σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο!

Μία οκτάχρονη έχασε τη ζωή της χθες το απόγευμα, σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο, κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι αυτή τη στιγμή, συνθήκες.


Η μικρή ανασύρθηκε από το νερό χωρίς τις αισθήσεις της, και παρά τις προσπάθειες γιατρού και διασωστών, δεν επανήλθε, και διεκομίσθη νεκρή στο ΠΑΓΝΗ, όπου σήμερα θα διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι από το Ισραήλ, που έκανε διακοπές στην Κρήτη με την οικογένειά της.


Δεν έχει διευκρινιστεί αν στην πισίνα που κολυμπούσε το παιδί υπήρχε ναυαγοσώστης, κάτι που θα διερευνήσει η προανάκριση που διενεργεί η Αστυνομία.