Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Εποχικό επίδομα: Πότε θα το δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι;

Σας αφορά!

Εποχικό επίδομα: Πότε θα το δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι;
Ενημέρωση 10.09.2019 10:04

Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Πότε θα το δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι;

Ξεκινά σήμερα Τρίτη η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω των e-services του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΕΠ.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι όσοι παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ασκούν τα επαγγέλματα του: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Έκτακτο επίδομα! Ποιοι θα βρείτε 600 ευρώ στους λογαριασμούς σας;

Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνταξιούχοι, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.

Πηγή: CNN

Επίδομα ενοικίου: Πότε και πόσα θα πάρετε;

Πότε και πόσα θα πάρετε οι δικαιούχοι από το επίδομα ενοικίου; Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Αφορά πολλούς από εσάς!

Η δόση του Σεπτεμβρίου για το επίδομα ενοικίου πρόκειται να καταβληθεί τέλη του μήνα, και συγκεκριμένα 25-26 Σεπτεμβρίου 2019 για τις αιτήσεις εκείνες που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 31 Αυγούστου 2019.

Ποιοι πρέπει να καταβάλουν εκ νέου αίτηση: Δείτε αναλυτικά

Για το επίδομα ενοικίου 2019 πρέπει να πραγματοποιηθούν νέες αιτήσεις από χιλιάδες ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες, οι οποίοι λαμβάνουν ήδη το εν λόγω επίδομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 λήγει το εξάμηνο ισχύος τους.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι έχουν επέλθει μεταβολές στα στοιχεία τους κατά το τελευταίο εξάμηνο, δεν ανανεώθηκαν και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα».

Έκτακτο επίδομα! Ποιοι θα βρείτε 600 ευρώ στους λογαριασμούς σας;

Ωστόσο, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση (ένδειξη «Νέα αίτηση») και εφόσον η αίτηση αυτή υποβληθεί στην υπηρεσία, θα προσκομίζεται νέο έντυπο συναίνεσης, καθώς και όποιο τυχόν άλλο δικαιολογητικό απαιτηθεί ανά αίτηση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέο επίδομα από το 2020: Αυτοί δικαιούνται 2.000 ευρώ!

Επίδομα ανάσα 500 ευρώ! Ποιοι τα δικαιούστε;

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share