Φωτιά στην Ζάκυνθο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι Πυροσβέστες!

Έχουν εκκενωθεί ήδη δυο χωριά!

Φωτιά στην Ζάκυνθο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι Πυροσβέστες!

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι Πυροσβέστες στην φωτιά στην Ζάκυνθο. Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη και η κατάσβεση δύσκολη.

Σύμφωνα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στις φλόγες έχουν τυλιχθεί δύο κατοικίες, η μια εκ των οποίων βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα και στο οποίο διέμεναν 120 άτομα. Ζημιές έχουν επίσης καταγραφεί στην οροφή ενός ξενοδοχείου.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με αναφορές από τοπικά ΜΜΕ καίει κοντά σε σπίτια στο χωριό Κερί, που έχει εκκενωθεί.
Η νύχτα αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα. Με την δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και πλέον το βάρος πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα.

Φωτιά στην Ζάκυνθο

Oσο αφορά το χωριό Κερί έχει εκκενωθεί πλήρως από τους κατοίκους του, ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Στην περιοχή έφτασε το απόγευμα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει επί τόπου τις απαιτούμενες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετώπιζαν νωρίτερα τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στις φλόγες παραδόθηκε και δεύτερο σπίτι στο Κερί, λίγο πριν τη δύση του Ηλίου. Νωρίτερα, σύμφωνα με το ErmisNews, παρά τις τεράστιες και ηρωικές προσπάθειες των Πυροσβεστών αλλά και εθελοντών, έγινε γνωστή η πληροφορία ότι κάηκε κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου. Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που πριν λίγη ώρα είχε εκκενωθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοικοι του είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Το μεσημέρι είχαν εκκενωθεί σπίτια και ξενοδοχείο στο Κερί, όταν με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Φωτιά στην Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά - Καταγγελίες για εμπρησμό!

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Ζάκυνθο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των γύρο χωριών να φύγουν από τα σπίτι τους. Έγιναν καταγγελίες για εμπρησμό.

Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, ενώ από το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί δύο χωριά του νησιού και συγκεκριμένα ο Αγαλάς και το Κερί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημέρωσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Στη Ζάκυνθο μετέβη εκτάκτως και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Στο OPEN TV μίλησε ο Τάσος Μποτώνης, που κατοικεί στο Κερί. «Γίνεται μεγάλη μάχη με όλη τη δύναμη της Πυροσβεστικής. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την περιοχή, αν δεν περιοριστεί η φωτιά», σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Οι κάτοικοι έχουν φύγει από το χωριό. Έχουν μεταφερθεί στη λίμνη του Κερίου. Το χωριό έχει αδειάσει εντελώς. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της φωτιάς. Μέσα σε μισή ώρα λόγω της πυκνής βλάστησης που υπάρχει, η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Ελπίζουμε να γλιτώσει το χωριό μας».

Πηγή: ethnos.gr