Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με ισχυρούς ανέμους! Ποιες περιοχές θα έχουν μέχρι και 8 μποφόρ;

Αναλυτική πρόγνωση καιρού!

Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με ισχυρούς ανέμους! Ποιες περιοχές θα έχουν μέχρι και 8 μποφόρ;

Η ΕΜΥ ενημερώνει πως ο καιρός σήμερα θα έχει ηλιοφάνεια, αλλά με ισχυρούς ανέμους! Ποιες περιοχές θα έχουν μέχρι και 8 μποφόρ;

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη χώρα σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχει ηλιοφάνεια στη χώρα.

Οι άνεμοι ωστόσο θα συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο. Θα φτάνουν τα 6 και 7 μποφόρ, ενώ το πρωί τοπικά θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, με τον κίνδυνο για πυρκαγιά να είναι υψηλός και σήμερα σε αρκετές περιοχές. Σταδιακά ωστόσο, αναμένεται εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα μείνει στα ίδια επίπεδα με χθες.

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ σε όλη τη χώρα! Κλείνουν τα λιμάνια!

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατα τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στα Δωδεκάνησα έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού για την Κυριακή: Αλλαγή θερμοκρασίας και δυνατοί άνεμοι!

Με έκτακτο δελτίο καιρού προειδοποιεί η meteo για αύριο, Κυριακή. Θα έχουμε αλλαγή της θερμοκρασίας και δυνατούς ανέμους.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βορειοανατολικά και ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο αναμένονται την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Έκτακτο δελτίο καιρού για την Κυριακή

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο και στη θάλασσα Κυθήρων πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένοι βοριάδες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι ένα έως δύο βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.