Φωτιά στο Λουτράκι: Συνεχίζεται η μάχη της πυροσβεστικής!

Έχει καεί μεγάλη έκταση!

Φωτιά στο Λουτράκι: Συνεχίζεται η μάχη της πυροσβεστικής!

Συνεχίζεται η μάχη της πυροσβεστικής για να σβήσει η φωτιά στο Λουτράκι!

Η φωτιά ξεκίνησε από τον Άγιο Φανούριο και πολύ γρήγορα, λόγω και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε στα Γεράνεια.

Η Φωτιά ήταν ορατή από όλη την Κορινθία ενώ η στάχτη έχει φτάσει μέχρι την Βόχα.


Το Σάββατο μάλιστα προληπτικά εκκενώθηκαν ένα μοναστήρι και ένα γηροκομείο.

Φωτιά στο Λουτράκι: Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες! Απομακρύνθηκαν κάτοικοι με εντολή της Πυροσβεστικής!

Συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές, υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Ηλεία, Αχαία, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Φωτιά στο Λουτράκι: Στη "μάχη" και ο στρατός! Συνεχείς αναζωπυρώσεις!

Στη "μάχη" της φωτιάς στο Λουτράκι και ο στρατός. Συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Ενισχύθηκαν περαιτέρω οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που ξέσπασε πριν λίγο στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφαίου της πόλης.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Φωτιά στο Λουτράκι

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες και προετοιμάζονται για ένα δύσκολο βράδυ, ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, με δεδομένο πως έχουν σταματήσει, πλέον, οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 4 καναντέρ, 2 PZL, 7 ελικόπτερα (το ένα ως συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την κορυφογραμμή των Γερανείων με τη συμβολή των ισχυρών βορείων ανέμων

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώθηκε γηροκομείο και μοναστήρι!

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Λουτράκι και καίει κοντά σε σπίτι, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν το μοναστήρι και το γεροκομείο της περιοχής.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την βόρεια πλευρά του νεκροταφείου και λόγω των δυνατών ανέμων ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή Λουτρακίου - Περαχώρας που έχει ξεσπάσει η φωτιά, εκκενώθηκαν, πριν από λίγο, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία.

Φωτιά και στις Κεχριές

Μετά το Λουτράκι, φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και στην περιοχή Πανόραμα, στις Κεχριές Κορινθίας.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε αγροτοδασική περιοχή.

Για την κατάσβεση, έχουν κινητοποιηθεί άμεσα 20 πυροσβέστες , 10 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 καναντέρ.

undefined

Φωτιά στον Έβρο!

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Κάβησος του δήμου Φερών στον Έβρο.

Κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 41 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 PZL.

Έκτακτο! Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια! Εντολή για απομάκρυνση των κατοίκων!

Φωτιά στον Έβρο!