Έκτακτο δελτίο καιρού: Κακοκαιρία από αύριο! Έρχονται έντονα φαινόμενα!

Αναλυτική πρόγνωση!

Έκτακτο δελτίο καιρού: Κακοκαιρία από αύριο! Έρχονται έντονα φαινόμενα!

Έκτακτο δελτίο καιρού από την Πέμπτη. Κακοκαιρία από αύριο, έρχονται έντονα φαινόμενα. Βροχές και καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας.

Αν και η θερμοκρασία σήμερα φτάσει στα ύψη, ο καλοκαιρινός καιρός αύριο Πέμπτη θα είναι νοσταλγικό παρελθόν. Ο καιρός χαλάει απότομα, τα σύννεφα αντικαθιστούν τον ήλιο και έρχονται βροχές και καταιγίδες. Και...καλό φθινόπωρο!

Αύριο Πέμπτη, αρχικά στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η πιο δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Παρασκευή. Από το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Αλλαγή του καιρού αναμένουμε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου καθώς ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα επηρεάσει αρχικά τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και ισχυρούς ανέμους. Ο Χάρτης 1 δείχνει τη μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 19/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές την Τετάρτη 18/09. Όπως εύκολα παρατηρείτε, πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5°C αναμένουμε στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά πριν την Παρασκευή 20/09.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-09-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια να είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και από τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Πηγή: protothema.gr

Καιρός: Καλοκαιρινός θα είναι και σήμερα! Που θα φτάσει η θερμοκρασία;

Καλοκαιρινός θα είναι και σήμερα ο καιρός. Που θα φτάσει η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα;

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, αλλά από αύριο αναμένεται απότομη πτώση της θερμοκρασίας, αρχικά από τα βόρεια. Μέχρι το σαββατοκύριακο αναμένεται να πέσει σημαντικά η θερμοκρασία, ενώ αναμένονται και βροχές σε αρκετές περιοχές.

Οι σήμερα άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτίων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Το πρωί και αργά τη νύχτα, η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια νωρίς το πρωί. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr