Θρήνος και οδύνη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Έφυγε στα 43 ο...

Πάλεψε σκληρά με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση

Θρήνος και οδύνη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Έφυγε στα 43 ο...

Θρήνος και οδύνη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Έφυγε στα 43 ο...

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Φερνάντο Ρίκσεν πάλεψε σκληρά με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση που τον ταλαιπωρούσε, αλλά σήμερα το πρωί, 18 Σεπτεμβρίου, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 43 ετών.

Ασύλληπτη τραγωδία! Αμοιβάδα "έφαγε" τον εγκέφαλο 10χρονης!

Ο Ρίκσεν από τον Ιούνιο έλεγε ότι χάνει τη μάχη αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, κάθε μέρα όμως διέψευδε και τον ίδιο του τον εαυτό κερδίζοντας χρόνο. Ο άλλοτε άσος της Ρέιντζερς, όπως ανακοίνωσε η σκωτσέζικη ομάδα, πέθανε σήμερα το πρωί σε ένα νοσοκομείο έξω από τη Γλασκώβη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και γενικά τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Ολλανδός πρώην παίκτης είχε διαγνωσθεί ότι πάσχει από τη σπάνια ασθένεια το 2013.

Θρήνος και οδύνη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Έφυγε στα 43 ο...

«Το σώμα δεν δουλεύει πια, αλλά το μυαλό σου λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Σταδιακά χάνεις την ομιλία σου, μετά τα πόδια σου αρχίζουν να τρέμουν και στο τέλος δεν μπορείς να τα αισθανθείς και πέφτεις. Το μυαλό σου, ωστόσο, μπορεί και αντιλαμβάνεται τα πάντα. Το πιο δύσκολο για εμένα είναι ότι έχασα την ανεξαρτησία μου και τώρα ζητώ βοήθεια. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για εμένα. Μέχρι και τώρα έχω ελπίδα ότι ίσως να είμαι ο πρώτος που θα νικήσει τη νόσο, όμως ταυτόχρονα είμαι και ρεαλιστής. Ξέρω ότι ο χρόνος μου τελειώνει. Το μόνο που έχω να κάνω είναι συνεχίσω να μάχομαι, αν και κάποιες φορές μού είναι αδύνατο», είχε πει ο Φερνάντο Ρίκσεν στα μέσα Ιουνίου.

Ποιος ήταν ο Ρίκσεν

Ο Ρίκσεν γεννήθηκε στις 27/7 του 1976 στο Λίμπουργκ της Ολλανδίας. Το 1994 έγινε επαγγελματίας στην Φορτούνα Σίταρντ και το 1997 πήγε στην Άλκμααρ για να μετακομίσει στο 2000 στην Ρέιντζερς. Το 2006 αγωνίστηκε δανεικός στην Ζενίτ και το 2010 επέστρεψε στην ομάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα του, την Φορτούνα Σίταρντ. Από το 2000 έως το 2003 έπαιξσε 12 φορές με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας.

Στυην καριέρα του κατέκτησε με τη Ρέιντζερς τρεις φορές το πρωτάθλημα, δύο το Κύπελλο κι άλλες τόσες το League Cup Σκωτίας. Με την Άλκμααρ πανηγύρισε το πρωτάθλημα τη σεζόν 1997-1998 και με τη Ζενίτ πήρε σχεδόν τα πάντα, κατακτώντας το ρωσικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο, το Κύπελλο UEFA και το Super Cup.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/spor/thlipsi-sto-podosfairo-pethane-sta-43-o-riksen