Καιρός: Έρχεται καταιγίδα και χαλάζι!

Θα χτυπήσουν και την Αττική!

Καιρός: Έρχεται καταιγίδα και χαλάζι!

Βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, αναμένονται την Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού!

Τα φαινόμενα έως και τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν τις Σποράδες, καθώς και περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τις νυκτερινές ώρες προς Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27, στην Ήπειρο από 15 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Το Φθινόπωρο είναι εδώ! Ξεκινούν από σήμερα οι καταιγίδες!

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανώς τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και δυτικά και πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, με βελτίωση τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε αυτές τις περιοχές! (Βίντεο)

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί με την πρόγνωση του. Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε αυτές τις περιοχές μέχρι το Σάββατο.

Φθινοπωρινή «στροφή» θα κάνει από σήμερα ο καιρός, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πτώση της θερμοκρασίας αλλά και έντονα -κατά τόπους- φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αναλύοντας τα τελευταία δεδομένα για την αλλαγή του καιρού, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι η Πέμπτη θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Τάσος Αρνιακός: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας! (Βίντεο)

Παρά ταύτα, από το μεσημέρι και κυρίως προς το βράδυ τα σύννεφα θα αρχίσουν να γίνονται πιο σκούρα, σηματοδοτώντας την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων. Ο Σάκης Αρναούτογλου επισήμανε για τον καιρό της Πέμπτης ότι αναμένονται φαινόμενα -αρχικά τοπικού χαρακτήρα- σε Μακεδονία, Ηπειρο, Θεσσαλία και τα βόρεια τμήματα του Ιονίου.

Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, ωστόσο, τα φαινόμενα -βροχές και καταιγίδες- θα γενικευτούν και θα «αγγίξουν» ακόμη και τμήματα της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο καιρός θα είναι αίθριος στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το πρωί της Παρασκευής αναμένονται τοπικές βροχές στη βόρεια Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν διάσπαρτες μπόρες στην κεντρική Ελλάδα. Σε εκείνο το διάστημα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν φαινόμενα ακόμα και στην Αττική.

Ο γνωστός μετεωρολόγος εκτιμά ότι ο καιρός θα παραμείνει άστατος και το Σάββατο, με τη συννεφιά να επιμένει σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων στο Ιόνιο. Σταδιακά τα σύννεφα θα αραιώσουν, ωστόσο, και θα δώσουν τη… θέση τους σε ισχυρούς ανέμους -κυρίως- στο Αιγαίο.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας!

Έκτακτο δελτίο καιρού μόλις «έσκασε»! Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας!

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα. Θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Παράλληλα, θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού:

  1. Πέμπτη (19/09/2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες.
    2. Παρασκευή (20/09/2019) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.