Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία! Που θα «χτυπήσουν» οι βροχές και οι καταιγίδες;

Αναλυτική πρόγνωση καιρού!

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία! Που θα «χτυπήσουν» οι βροχές και οι καταιγίδες;

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την σημερινή πρόγνωση η κακοκαιρία συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας! Που θα «χτυπήσουν» οι βροχές και οι καταιγίδες;

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Η βροχή, οι καταιγίδες και το χαλάζι κατά τόπους, θα κάνουν και σήμερα την εμφάνισή τους, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ.

Μετά την χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε την δυτική και την βόρεια Ελλάδα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν με το Ιόνιο και το Αιγαίο να περιμένουν τα φαινόμενα, με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά στα ανατολικά, έως και 5 βαθμούς σε κάποιες περιοχές.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Βροχές αναμένονται και στην Αττική, όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και ιδιαιτέρωςστη Χαλκιδική) θα είναι τοπικά ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα το απόγευμα στη Θεσσαλία θα σταματήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά και βόρεια 5 με 6 και το πρωί στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη από το απόγευμα τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες βόρειοι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία από την Πέμπτη! Ποιες περιοχές θα έχουν πτώση της θερμοκρασίας και βροχές;

Έρχεται κακοκαιρία στον καιρό από την Πέμπτη. Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα έχουν πτώση της θερμοκρασίας και βροχές;

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού της ΕΜΥ για την εβδομάδα που ξεκινά, μπορεί οι θυελλώδεις άνεμοι να υποχώρησαν, το καλοκαίρι όμως αναμένεται να μας αποχαιρετίσει για τα καλά μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ οι θερμοκρασίες την Παρασκευή αναμένονται χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη, στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Θα μας πάρουν και... θα μας σηκώσουν οι άνεμοι!

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Κρύο για τα δεδομένα της εποχής, το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή Αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, στα βόρεια από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές από το βράδυ.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από την άλλη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και, στα βόρεια θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος, ακόμη μεγαλύτερη πτώση στον υδράργυρο αναμένεται το Σάββατο, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας. Ο καιρός θα σταθεροποιηθεί, σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία από την Κυριακη.

Πηγή: iefimerida.gr

Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με ισχυρούς ανέμους! Ποιες περιοχές θα έχουν μέχρι και 8 μποφόρ;

Η ΕΜΥ ενημερώνει πως ο καιρός σήμερα θα έχει ηλιοφάνεια, αλλά με ισχυρούς ανέμους! Ποιες περιοχές θα έχουν μέχρι και 8 μποφόρ;

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη χώρα σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχει ηλιοφάνεια στη χώρα.

Οι άνεμοι ωστόσο θα συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο. Θα φτάνουν τα 6 και 7 μποφόρ, ενώ το πρωί τοπικά θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, με τον κίνδυνο για πυρκαγιά να είναι υψηλός και σήμερα σε αρκετές περιοχές. Σταδιακά ωστόσο, αναμένεται εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα μείνει στα ίδια επίπεδα με χθες.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατα τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στα Δωδεκάνησα έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr