Σεισμός 5,3 Ρίχτερ! Που "χτύπησε" ο εγκέλαδος;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ! Που

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στις νήσους Τόνγκα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ο σεισμός σημειώθηκε 160 χιλιόμετρα των νήσων Βαβάου.

Το Βασίλειο των Τόνγκα βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και αποτελείται από περίπου 170 νησιά. Πρωτεύουσα είναι η Νουκουαλόφα. Σεισμός 3,6 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Το μεγαλύτερο νησί στην Τόνγκα είναι το Τονγκατάπου και ακολουθεί το Βαβάου. Άλλα νησιά είναι το Έουα, το Λιφούκα, το Φόα, κ.τ.λ.

Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό στην Ζάκυνθο! Πόσο πρέπει να ανησυχούμε;

Τι αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος, Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό στην Ζάκυνθο! Πόσο πρέπει να ανησυχούμε τελικά;

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεισμός της Πέμπτης ήταν επιφανειακός και, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «μπορεί να θεωρηθεί καθυστερημένος μετασεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 26 Οκτωβρίου 2018».

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Ζάκυνθο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας ο σεισμός της Πέμπτης «έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο με αυτόν των 6,6 Ρίχτερ» προσθέτοντας ότι «στην περιοχή έχουμε 1.500 σεισμούς από πέρυσι».

Κατά τον ίδιο «δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές (σ.σ. στη Ζάκυνθο) αν και ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός».

Πηγή: protothema.gr

Σεισμός 6 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 6 Ρίχτερ ταρακούνησε συγκεκριμένη χώρα! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος; Διαβάστε αναλυτικά!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.06 π.μ. ώρα Ελλάδος στην Ινδονησία σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Σεισμός 5,5 ρίχτερ! Που ταρακουνήθηκαν;

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 99 χλμ. βορείως της Tuban, και το εστιακό της βάθος στα 626. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Νέος σεισμός «χτύπησε» την Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός «χτύπησε» την Ζάκυνθο και έχουμε αναλυτικά τις λεπτομέρειες με τα πόσα Ρίχτερ ήταν!

Πιο συγκεκριμένα, δυνατός σεισμός ταρακούνησε πριν λίγο τη Ζάκυνθο καθώς ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το νησί του Ιονίου, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της Ζακύνθου.

Σεισμός 5,1 ρίχτερ!

Νέος σεισμός «χτύπησε» την Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ έγινε χτες! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος; Διαβάστε αναλυτικά!

Πιο συγκεκριμένα, ένας σεισμός μεγέθους 3,1 Ρίχτερ ξύπνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, τους κατοίκους της Δημητσάνας και των γύρω περιοχών.

Σεισμός τώρα στην Αθήνα!


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:06 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και έγινε αισθητός λόγω του προχωρημένου της ώρας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Δημητσάνας, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 14,2 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Να θυμίσουμε ότι σεισμό έκανε χθες και στην Αθήνα, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή στον Ευβοϊκό κόλπο, έξω από το Μάτι.