Αστεροειδής πέρασε μία "ανάσα" από τη Γη! (Βίντεο)

Φτηνά τη γλιτώσαμε!

Αστεροειδής πέρασε μία

Φτηνά τη γλιτώσαμε... Ένας αστεροειδής που πέρασε «ξυστά» από τη Γη τον Ιούλιο, δεν έγινε αντιληπτός από τη NASA, η οποία φρόντισε να ενημερωθεί λίγες ώρες πριν πλησιάσει στον πλανήτη μας.

Τα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που βγήκαν στη δημοσιότητα, αποκάλυψαν ότι η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος βρέθηκε προ εκπλήξεως από το πέρασμα του αστεροειδή, που ονομάστηκε «2019 ΟΚ».

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής πέρασε περίπου 40.400 μίλια μακριά από τη Γη - μόλις το 16% της απόστασης που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη - και ήταν ο μεγαλύτερος βράχος που έκανε κάτι παρόμοιο εδώ και σχεδόν 100 χρόνια.

Τα emails που αποκάλυψε η Buzzfeed News, ανέφεραν ότι ένας υπάλληλος της NASA είπε στους συναδέλφους του ότι ο αστεροειδής είχε περάσει μέσα από το «προσταυτικό μας δίχτυ».

Ταξιδεύοντας με 55.000 μίλια / ώρα και έχοντας διαστάσεις 57 x 130 μέτρα, η NASA συνειδητοποίησε ότι ο «2019 ΟΚ» ερχόταν προς τα μέρη μας, 24 ώρες πριν περάσει... δίπλα από αυτά!

Καίγεται το Ηράκλειο Κρήτης: Φωτιά σε εξέλιξη!

Ο αστεροειδής πήρε το όνομά του με βάση την ημερομηνία που εντοπίστηκε - το O αντιστοιχεί στο δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου, ενώ το K υποδηλώνει ότι ήταν η 10η ανακάλυψη στην περίοδο O.

Ένα παρατηρητήριο στη Βραζιλία ήταν το πρώτο που εντόπισε τον «2019 ΟΚ» και φρόντισε να προειδοποίησε τις αρχές των ΗΠΑ. Ακολούθησε ενημέρωση Τύπου, που ανέφερε πως ο αστεροειδής θα μπορούσε, αν έπεφτε στη Γη, να καταστρέψει μια περιοχή που εκτείθνεται σε 50 μίλια, κάτι που συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 3.000 χρόνια.

Πηγή: protothema.gr

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τις φονικές πυρκαγιές! Έκαψαν έκταση πρασίνου ίση με...

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τις φονικές πυρκαγιές! Έκαψαν έκταση πρασίνου ίση με το νησί της Σαλαμίνας ή τη Σκόπελο.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου μέχρις τις 18 Σεπτεμβρίου 2019 στη χώρα μας κάηκαν τουλάχιστον 96.100 στρέμματα γης, εκ των οποίων τα 14.400 ήταν κωνοφόρα δάση.

Τα στοιχεία που συνέλεξε το Κέντρο δορυφορικής παρακολούθησης φυσικών καταστροφών Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά τη διάρκεια αυτού του εννεαμήνου είναι εντυπωσιακά:

Οι νομοί Εύβοιας και Βοιωτίας ήταν οι περιοχές όπου οι πυρκαγιές είχαν τη μεγαλύτερη συχνότητα εκδήλωσης.

Η Εύβοια φέτος κάηκε πέντε φορές χάνοντας 12.570 στρέμματα δάσους ενώ στον νομό Βοιωτίας εκδηλώθηκαν τρεις μεγάλες φωτιές κάνοντας στάχτη 10.000 στρέμματα. Στη Ζάκυνθο είχαμε αναλογικά τις περισσότερες καμένες εκτάσεις.

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τις φονικές πυρκαγιές

Στο πύρινο μέτωπο της Ελαφονήσου έγιναν στάχτη περίπου 5.100 στρέμματα περιοχής Natura, επηρεάζοντας σπάνιους φυτικούς και ζωτικούς οργανισμούς όπως αμμοθίνες και τα ενδημικά είδη χλωρίδας που εμφανίζονται αποκλειστικά στις παραλίες και στην ενδοχώρα του νησιού.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χάρης Κοντοές στα «ΝΕΑ» οι δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, επιβάλλουν στους επιστήμονες την ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης, έγκαιρης προειδοποίησης και πρόγνωσης με στόχο την απολεσματική πρόληψη και τη χάραξη στρατηγικής στην αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στο Μάτι: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση!

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση για την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Μάτι.

Τον ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή για την τραγωδία στο Μάτι που άφησε πίσω της 102 νεκρούς ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Μωραϊτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Μωραϊτάκης προς το σκοπό αυτό ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών καθώς, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, επιβάλλεται η κύρια ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή και επίκουρο αυτού λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

Cnn.gr