Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη ταλαιπωρία με την απεργία αύριο! Τι θα συμβεί με τα ΜΜΜ;

Προσοχή για να μην την πατήσετε!

Μεγάλη ταλαιπωρία με την απεργία αύριο! Τι θα συμβεί με τα ΜΜΜ;
Ενημέρωση 23.09.2019 07:53

Μεγάλη ταλαιπωρία μας περιμένει με την απεργία αύριο! Τι θα συμβεί με τα ΜΜΜ; Διαβάστε αναλυτικά για να μην την πατήσετε!

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο, Τρίτη, θα βάλουν «χειρόφρενο» και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Έρχεται απεργία την Τρίτη! Ποια μέσα δεν θα λειτουργούν;

Με εξαίρεση το Μετρό και το Τραμ που θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, τα υπόλοιπα ΜΜΜ δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στην Αθήνα. Η απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα Αθήνας -Πειραιά, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, θα φέρει την 24ωρη ακινητοποίηση στα περισσότερα Μέσα στην πρωτεύουσα.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Πιο συγκεκριμένα, στην 24ωρη απεργία μετέχουν ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ, αλλά και το Αττικό Μετρό με στάσεις εργασίας. Αναλυτικά, τα ΜΜΜ θα απεργήσουν ως εξής:

  • 24ωρη απεργία για την γραμμή 1 του Ηλεκτρικού
  • 24ωρη απεργία για τα λεωφορεία
  • 24ωρη απεργία για τα τρόλεϊ
  • Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, θα είναι σταματημένα από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
  • Το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
    Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Απεργία και σε τρένα και πλοία
Αύριο εκτός των ΜΜΜ, απεργούν και τα πλοία. Η ΠΝΟ αποφάσισε την 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Τα τρένα θα πραγματοποιήσουν κι αυτά απεργία, αλλά την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε να κάνει επίσης 24ωρη απεργία, αλλά δύο ημέρες μετά, πράγμα που σημαίνει πως την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν οι γραμμές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού.

«Έσκασε» νέα πανελλαδική απεργία! Πότε είναι;

«Έσκασε» νέα πανελλαδική απεργία και πραγματικά παγώνουν τα Μέσα! Πότε είναι;

Σε 24ωρη απεργία την επόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαθμώνος στις 11πμ οδεύουν τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, αντιδρώντας στις εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις κλαδικές συμβάσεις και τη διαιτησία. Τα μέλη του ΠΑΜΕ οργανώνουν την ίδια ημέρα στις 10.30π.μ. στα Προπύλαια την απεργιακή τους συγκέντρωση.

Ο συντονισμός της κινητοποίησης δε θα είναι εύκολος καθώς η ΓΣΕΕ τελεί υπό προσωρινή Διοίκηση και δεν μπορεί να προκηρύξει απεργία ενώ στην ίδια εκκρεμή κατάσταση βρίσκεται και η πολυπληθέστερη οργάνωση του ιδιωτικού τομέα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

24ωρη απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου! Ποια μέσα "παγώνουν";


Το απαράδεκτο αυτό σκηνικό είναι απόρροια της ματαίωσης του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας μετά τις βιαιοπραγίες που εκτυλίχθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της πλειοψηφίας και μελών του ΠΑΜΕ τον περασμένο Μάρτιο σε Ρόδο, Καλαμάτα και Αθήνα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με αφορμή τον προσδιορισμό της ημερομηνίας της απεργιακής κινητοποίησης.


Το προεδρείο της ΓΣΕΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς κατά των μελών της και προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της ότι δε θα υποκλιθούν στην κομματική-σταλινική μαφία των τραμπουκισμών, των εξυβρίσεων και των απειλών.

«Η ΓΣΕΕ –επισημαίνεται- με δεδομένη τη βίαιη κατάλυση του Τακτικού της Συνεδρίου, αδυνατεί ακόμη τυπικά να προκηρύξει Γενική Πανελλαδική Απεργία, στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο τις κινητοποιήσεις και τον απεργιακό αγώνα των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας προκειμένου να αποκρούσουμε όλες εκείνες τις προωθούμενες παρεμβάσεις που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση της εργατικής πλευράς.»

Η ΓΣΕΕ προσκαλεί τις 150 Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 24ης Σεπτεμβρίου.

Το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) που προκήρυξε ήδη 24ωρη απεργία για την Τρίτη διαμαρτύρεται :


- Για την εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των ενώσεων προσώπων

- Για την κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας

- Για τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών

- Για την κατάργηση της διαιτησίας και απαξίωσης του ΟΜΕΔ

- Για τον έλεγχο και τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση

- Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

- Για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κλπ)

  • Για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Προσοχή για όσους θέλουν να ταξιδέψουν! Την Τετάρτη 24ωρη απεργία!

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Υπενθυμίζεται πως το περσινό καλοκαίρι αρχές Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ είχε προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα επισκέπτες (Ελληνες και ξένοι) που είχαν επισκεφτεί τα νησιά να εγκλωβιστούν σε αυτά.

Η ΠΝΟ ζητά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2019 με αυξήσεις. «Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας, οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ. Ζητεί, επίσης, να στελεχωθούν τα πλοία με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εκτελούμενων δρομολογίων, ενώ αναφέρει ότι σχετικό έγγραφο έχει ήδη γνωστοποιηθεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η απεργία θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 00:01 έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. «Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση των Ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ακτοπλόοι αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ καλεί την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις του ΣΕΕΝ και να ματαιώσει την προκηρυχθείσα απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου. Στην αυριανή 24ωρη των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.)Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Απίστευτο βίντεο: Το Paros Jet παλεύει με τα κύματα στη Νάξο!

Απίστευτο βίντεο με το πλοίο Paros Jet να δίνει μάχη με τα κύματα έξω από το λιμάνι της Νάξου, όπου έπνεαν άνεμοι εντάσεων 9 μποφόρ!

Εν αναμονή να προσεγγίσει το λιμάνι της Νάξου, ο επιδέξιος καπετάνιος του Paros Jet «δαμάζει» τα κύματα έξω από τον κυματοθραύστη.


Όλα συμβαίνουν χθες Κυριακή (30-06-2019) με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Τα κύματα χτυπούν με ορμή το λιμάνι του νησιού.

Τα πλοία πολλά και το λιμάνι μικρό, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένει το καθένα τη σειρά του. Το Paros Jet περίμενε έξω από τον κυματοθραύστη.

Όταν βλέπεις από μακριά το πλοίο κάνεις το σταυρό σου νομίζοντας ότι τα 8-9 μποφόρ θα το ρίξουν στα βράχια. Λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο γέρνει δεξιά κι αριστερά με δύναμη βουτώντας μέσα στα κύματα μένοντας όμως σταθερά στη θέση του για 15 λεπτά περίπου.

Οι επιδέξιοι χειρισμοί του καπετάνιου, το κρατούν εκεί με ασφάλεια μέχρι να φύγει το Blue Star Delos και να δέσει λίγο αργότερα με ασφάλεια στο λιμάνι της Νάξου.

Δείτε το βίντεο του naxostimes.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απεργία με ταλαιπωρίες την Παρασκευή! Ποια Μέσα δεν θα λειτουργούν;

Έσκασε τώρα! Απεργία σε ΜΜΜ την Παρασκευή!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share