Εκκενώθηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας!

Τι συνέβη;

Εκκενώθηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας!

Εκκενώθηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, και έχουμε όλο το ρεπορτάζ με το τι έχει συμβεί! Διαβάστε αναλυτικά...

Περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες, έχουν καταμετρηθεί έως τώρα στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Κολωνάκι.

Η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά, ενώ τα άτομα αυτά μεταφέρονται με λεωφορεία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Φρίκη στην Πάτρα! Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο σπίτι!

Σημειώνεται, ακόμη, ότι στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια, στεγαζόταν παλιά σχολείο, καθώς πρόκειται για το παλαίο 5ο Λύκειο Αθηνών το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2016. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνεται έλεγχος και για ναρκωτικά, χωρίς να έχει βρεθεί, όμως, κάτι.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτηρίων στην οδό Αχαρνών απομακρύνοντας πάνω από 250 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτά. Δείτε τις πρώτες εικόνες:

Εκκενώθηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας!
Εκκενώθηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας!

Θρίλερ! Αστυνομία εντόπισε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στη θάλασσα! Εκκενώθηκε παραλία! (Βίντεο)

«Έσκασε» μια νέα υπόθεση θρίλερ όταν αστυνομία εντόπισε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στη θάλασσα! Για την ασφάλεια των λουόμενων εκκενώθηκε η παραλία!

Ο μηχανισμός εντοπίστηκε σε απόσταση 40 μέτρων από την ακτή, από έναν υπάλληλο της Ακτοφυλακής, που εκείνη την ώρα έτυχε να κολυμπάει στην περιοχή.

Μια παραλία της Βαρκελώνης εκκενώθηκε σήμερα, έπειτα από τον εντοπισμό από την αστυνομία ενός πιθανού εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στη θάλασσα, δήλωσε στο Reuters μια εκπρόσωπος της Ισπανικής Ακτοφυλακής.

Κάρπαθος: Ραγδαίες εξελίξεις με τους δύτες που αγνοούνταν! Τι συνέβη;

Η αστυνομία έστησε μια περίμετρο ασφαλείας πλάτους 250 μέτρων γύρω από τον μηχανισμό στην παραλία Σαντ Σεμπαστιάν, μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Βαρκελώνης, πρόσθεσε η ίδια. Πυροτεχνουργοί έχουν ξεκινήσει ήδη την έρευνα για να διαπιστώσουν τη φύση του μηχανισμού κι αν τελικά είναι εκρηκτικός, να τον αφιπλίσουν.

Αρκετοί τουρίστες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και παρακολουθούν την επιχείρηση.
Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στην Σάμο: «Παλεύουν» με τις φλόγες! 5 ξενοδοχεία εκκενώθηκαν συνολικά!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την φωτιά στην Σάμο! «Παλεύουν» με τις φλόγες οι πυροσβέστες, ενώ είναι 5 τα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν συνολικά!

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον Μεσόκαμπο στο Πυθαγόρειο καίει σε τουριστική περιοχή με ξενοδοχεία και σπίτια. Για το λόγο αυτό το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία συνολικά, τα δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία για προληπτικούς λόγους, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος.

Περισσότερα από 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας με σκάφη του Λιμενικού, της FRONTEX και ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη που μίλησε στο protothema.gr τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους και όλοι οι ένοικοι είναι ασφαλείς.

Φωτιά στην Σάμο: «Παλεύουν» με τις φλόγες! 5 ξενοδοχεία εκκενώθηκαν συνολικά!

«Εκκενώθηκαν δυο ξενοδοχεία προληπτικά γιατί απειλήθηκαν από τη φωτιά. Δεν υπάρχουν ζημιές στα σπίτια αλλά υπάρχει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ και καποια ξενοδοχεία δεν έχουν ρεύμα. Έχουμε ανοίξει το κλειστό γυμναστήριο και έχουμε βάλει μέσα τον κόσμο και τον περιθάλπτουμε.Έχουμε ειδοποιήσει τη ΔΕΗ να παέι να πάει να τα αντικαταστήσει. Ευτυχώς σε γενικές γραμμές προλάβαμε, δεν απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία τώρα αλλά υπάρχει ένα μέτωπο στο βουνό» είπε ο κ. Σεβαστάκης.

Η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά σε δύσκολο σημείο, καθώς καίει σε πολύ τουριστική περιοχή του νησιού, όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ευχαριστώντας την γγ Πολιτικής Προστασίας και τον κύριο Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση κινητοποίηση.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, η φωτιά είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια, όμως οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Πηγή: protothema.gr