Χάος σήμερα στην Αθήνα! Κλειστά σχολεία και δεμένα πλοία! Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Δείξτε προσοχή για να μην... την πατήσετε!

Χάος σήμερα στην Αθήνα! Κλειστά σχολεία και δεμένα πλοία! Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Χάος επικρατεί σήμερα στη Αθήνα αφού τα σχολεία είναι κλειστά και τα πλοία είναι δεμένα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν απεργία! Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ;

Λουκέτο σε τράπεζες, σχολεία, δικαστήρια, καθώς και «φρένο» στα Μέσα Μεταφοράς, θα μπει σήμερα, αφού ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η απεργία έχει κηρυχθεί με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα προκαλέσει μπλακ άουτ στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και των άλλων μεγαλουπόλεων. Την απεργία προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

24ωρη απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου! Ποια μέσα "παγώνουν";

Παράλληλα με την απεργία θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Στην Αθήνα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., ενώ το ΠΑΜΕ έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 10:30 π.μ.

Στην απεργία εργατοϋπάλληλοι και τραπεζικοί
Στην 24ωρη απεργία θα μετέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), όπως και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ). Ο ΟΤΟΕ μάλιστα με ανακοίνωσή του, ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τη Διαιτησία, να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία και να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους».

Από την πλευρά του ο ΕΚΑ ζητάει από την κυβέρνηση την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις».

Πηγή: iefimerida.gr

Μεγάλη ταλαιπωρία με την απεργία αύριο! Τι θα συμβεί με τα ΜΜΜ;

Μεγάλη ταλαιπωρία μας περιμένει με την απεργία αύριο! Τι θα συμβεί με τα ΜΜΜ; Διαβάστε αναλυτικά για να μην την πατήσετε!

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο, Τρίτη, θα βάλουν «χειρόφρενο» και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Έρχεται απεργία την Τρίτη! Ποια μέσα δεν θα λειτουργούν;

Με εξαίρεση το Μετρό και το Τραμ που θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, τα υπόλοιπα ΜΜΜ δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στην Αθήνα. Η απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα Αθήνας -Πειραιά, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, θα φέρει την 24ωρη ακινητοποίηση στα περισσότερα Μέσα στην πρωτεύουσα.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Πιο συγκεκριμένα, στην 24ωρη απεργία μετέχουν ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ, αλλά και το Αττικό Μετρό με στάσεις εργασίας. Αναλυτικά, τα ΜΜΜ θα απεργήσουν ως εξής:

  • 24ωρη απεργία για την γραμμή 1 του Ηλεκτρικού
  • 24ωρη απεργία για τα λεωφορεία
  • 24ωρη απεργία για τα τρόλεϊ
  • Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, θα είναι σταματημένα από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
  • Το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
    Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Απεργία και σε τρένα και πλοία
Αύριο εκτός των ΜΜΜ, απεργούν και τα πλοία. Η ΠΝΟ αποφάσισε την 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Τα τρένα θα πραγματοποιήσουν κι αυτά απεργία, αλλά την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε να κάνει επίσης 24ωρη απεργία, αλλά δύο ημέρες μετά, πράγμα που σημαίνει πως την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν οι γραμμές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού.