Φωτιά στο Μάτι: Καταγγελία σοκ! Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση!

Νέα εκτίμηση «βόμβα»!

Φωτιά στο Μάτι: Καταγγελία σοκ! Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση!

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να έχουμε με την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Μάτι με μία καταγγελία σοκ!

Δολιοφθορά στη μηχανή του και συγκεκριμένα στον πίσω τροχό καταγγέλλει ο Δημήτρης Λιότσιος, ο εμπειρογνώμονας της Εισαγγελίας για τη διερεύνηση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι και την Κινέτα.

Μάλιστα το πρόβλημα διαπιστώθηκε την περίοδο της εισαγγελικής διάταξης στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν δηλαδή γινόταν το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την απόδοση προσωποποιημένων ευθυνών.

Ξέσπασε πυρκαγιά στην Κάλυμνο!

Στη μήνυση κατά αγνώστων που κατέθεσε παραθέτει πλήρη τεχνική έκθεση από την εταιρεία από την οποία αγόρασε τη μηχανή και η οποία διενεργεί και τη συντήρησή της.

Αρχικά οι τεχνικοί του service διαπιστώνουν το πρόβλημα:

 Φωτιά στο Μάτι: Καταγγελία σοκ! Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση!

Και στη συνέχεια προχωρούν σε μία εκτίμηση που προκαλεί σοκ, καθώς γράφουν πως η χαλάρωση της αλυσίδας της μηχανής, που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο, οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι:

Φωτιά στο Μάτι: Καταγγελία σοκ! Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση!

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν τον επιπυραγό Δημήτρη Λιότσιο στη δικαιοσύνη, όπου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων ζητώντας την προστασία της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας:

Φωτιά στο Μάτι: Καταγγελία σοκ! Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση!

Φωτιά στο Μάτι: Καταγγελία σοκ! Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση!

«Βόμβα» για την πραγματική ώρα της πυρκαγιάς…

Παράλληλα με τις δικαστικές εξελίξεις οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων κάνουν τις δικές τους έρευνες. Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, εμπειρογνώμονας που όρισε ο δικηγόρος Αντώνης Φούσας, καταγγέλλει… απροθυμία των εμπλεκομένων να δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και επισημαίνει ουσιαστικά κενά στο παζλ της υπόθεσης. Με κυριότερα ζητούμενα τον χρόνο έναρξης, ποιες δυνάμεις έσπευσαν πρώτες και πότε, πως ειδοποιήθηκαν και ποιον ενημέρωσαν.

Ερωτήματα που γίνονται κρίσιμα αν σκεφτεί κανείς ότι τα πρώτα λεπτά μιας πυρκαγιάς είναι τα πλέον αποφασιστικά για να μη ξεφύγει και το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί δεκάδες κλήσεις στο «199» με τους χειριστές να απαντούν στους πολίτες ότι έβλεπαν καπνούς από την Κινέτα! Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο αντιστράτηγος ε.α και πρώην υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος επισημαίνει τα εξής:

«Όσο ερευνάται σε βάθος η τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018, τόσο περισσότερα κρίσιμα στοιχεία αναδεικνύονται, τα οποία ωστόσο δεν ήταν - και δεν είναι - ήδη γνωστά στην εισαγγελική έρευνα και γενικά στο φάκελο της σχετικής ποινικής υπόθεσης και ως εκ τούτου δεν διερευνήθηκαν για να αποδοθούν περαιτέρω ευθύνες. Ένα λοιπόν από τα κρίσιμα αυτά στοιχεία, ίσως και από τα σημαντικότερα της υπόθεσης, είναι ο πραγματικός χρόνος έναρξης της πυρκαγιάς από το σημείο εκκίνησης (εστία) στο Νταού Πεντέλης, αφού αυτός συναρτάται ακολούθως με την εξέλιξη της πυρκαγιάς και τις επιπτώσεις της στις ανθρώπινες απώλειες. Στη, υπ΄ αρ. 436/2019 Διάταξη του κ. Εισαγγελέα, προκύπτει από τα υπάρχοντα μέχρι σήμερα στοιχεία, ότι ο πρώτος που ανήγγειλε την ως άνω πυρκαγιά στο Επιχειρησιακό Κέντρο (199) της Πυροσβεστικής είναι εθελοντής του Δήμου Ραφήνας την ώρα 16:41 μμ.

Ωστόσο ο χρόνος αυτός απέχει πολύ από την πραγματική ώρα έναρξης, αφού αυτή εκτιμάται βάσιμα από αποδεικτικά στοιχεία που έχω συλλέξει και φυσικά θα περιληφθούν στη σχετική Τεχνική Έκθεσή μου, που θα παραδοθεί στο Δικηγόρο κ. Αντώνιο Φούσσα, όταν ολοκληρωθεί η έρευνά μου, προκειμένου να υποβληθεί αρμοδίως από τον ίδιο στη Δικαιοσύνη, ότι είναι σε αρκετά προγενέστερο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά - όχι η καύση των ξερών κλαδιών από τον φερόμενο ως δράστη - ξεκίνησε κατά το διάστημα από 16:00 έως 16:10 μμ και όχι την 16:41 μμ Δεν είναι τυχαίο, ότι στο Δελτίο Τύπου με αρ. 164 και ημερομηνία 24.07.2018 του Δήμου Πεντέλης Πεντέλης αναφέρεται η ώρα 16:00 μμ και ακολούθως μετά από ένα περίπου μήνα προέβησαν στην ορθή επανάληψη του ως άνω Δελτίου Τύπου την 22.08.2018, μόνον ως προς την ώρα (16:45 μμ). Επίσης, ο φερόμενος ως δράστης είδε την πυρκαγιά περί ώρα 16:20 μμ να έχει κάψει 500 τ.μ., Πέραν όμως τούτου, το πιο σημαντικό ερώτημα που προκύπτει, είναι γιατί κανείς από όσους στην περιοχή του Νταού Πεντέλης είδαν τη φωτιά την ως άνω ώρα να ξεκινάει και επιχείρησαν αρχικά στην κατάσβεσή της, δεν ειδοποίησε άμεσα, ως όφειλε, το «199» - Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής; Άραγε τι ήθελαν να αποκρύψουν»;

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση των ερευνητών της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) υπάρχουν μαρτυρίες που τοποθετούν τους δείκτες του ρολογιού στις 16.10(!) με τη φωτιά να έχει ήδη κάνει τα πρώτα της καταστρεπτικά βήματα.

Σε εφέτη ανακριτή οδεύει η υπόθεση...

Με δεδομένο ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή από τις 5 Μαρτίου, μετά την εισαγγελική διάταξη κόλαφο, χωρίς ο δικαστικός λειτουργός να έχει καν δώσει στους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής αντίγραφα της δικογραφίας, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθηνών αποφάσισε να συγκαλέσει την ολομέλεια με σκοπό η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή και επίκουρο. Ελπίδα όλων πλέον είναι να τρέξει η έρευνα με ταχύτερους ρυθμούς, καθώς οι οικογένειες των 102 νεκρών και οι εγκαυματίες που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα αναμένουν την απόδοση δικαιοσύνης.

Τις ερχόμενες ημέρες ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία στην οποία θα αναφέρει πρόσωπα και γεγονότα που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και τα οποία έχουν οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις. «Με προφανή στόχο μέσω της χρονικής απόστασης να επιτευχθεί η συναισθηματική αποσύνδεση της κοινής γνώμης από την τραγωδία και στο τέλος το κουκούλωμά της».

Σε συνεντεύξεις του ο γνωστός ποινικολόγος έχει βάλει στο στόχαστρό του τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος, καθώς αρνήθηκε να του δώσει στοιχεία για την επίσκεψη που δέχθηκε τις ώρες της καταστροφής ο διοικητής της υπηρεσίας εναέριων μέσων της υπηρεσίας στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Άρνηση που συνάντησε ακόμη και όταν είχε διασφαλίσει εισαγγελική παραγγελία! «Όχι» εισέπραξε και από τον ανακριτή που παρέλαβε την εισαγγελική διάταξη όταν ζήτησε αντίγραφο της δικογραφίας, με το αίτημά του να απορρίπτεται ως πρόωρο!

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στο Μάτι: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση!

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση για την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Μάτι.

Τον ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή για την τραγωδία στο Μάτι που άφησε πίσω της 102 νεκρούς ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Μωραϊτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Καίγεται το Ηράκλειο Κρήτης: Φωτιά σε εξέλιξη!

Ο κ. Μωραϊτάκης προς το σκοπό αυτό ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών καθώς, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, επιβάλλεται η κύρια ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή και επίκουρο αυτού λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

Cnn.gr