Έκτακτο δελτίο καιρού! Η κακοκαιρία θα «σαρώσει» αυτές τις περιοχές από λεπτό σε λεπτό!

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών! 

Έκτακτο δελτίο καιρού! Η κακοκαιρία θα «σαρώσει» αυτές τις περιοχές από λεπτό σε λεπτό!

Η ΕΜΥ εξέδωσε ένα έκτακτο δελτίο καιρού και προειδοποιεί ότι από λεπτό σε λεπτό η κακοκαιρία θα «σαρώσει» σε αυρές τις περιοχές!

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα. Βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας και θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ σε ισχύ είναι και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ.

Πολλή βροχή αναμένεται να πέσει σήμερα και αύριο, Δευτέρα και Τρίτη, 7 και 8 Οκτωβρίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Έκτακτο δελτίο καιρού για 48 ώρες! Πού θα ρίξει μέχρι και χαλάζι;

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

Σήμερα θα εκδηλωθούν βροχές αρχικά στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς επίσης στο Αιγαίο από τις Σποράδες και νοτιότερα.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών!

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται σε Θεσσαλία, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και τοπικά τα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, αποφεύγοντας ενέργειες που εκθέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ.

Καιρός: Αγριεύουν τα φαινόμενα! Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες!

Αγριεύουν τα φαινόμενα σύμφωνα με το δελτίο του καιρού σήμερα! Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες!

Ενα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ξεκινά από σήμερα, καθώς η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό, προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Ιόνιο, Ηπειρο, δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά, Εύβοια και δυτική Μακεδονία, ενώ και στην Αττική αναμένεται να κάνει αισθητή τη παρουσία της η κακοκαιρία.

Οι βροχές θα επεκταθούν από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανώς στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει σημαντική πτώση ως προς την μέγιστη θερμοκρασία της. Η κακοκαιρία αναμένεται να κρατήσει μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, ενώ αναμένονται τοπικά και χαλαζοπτώσεις, όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Καλλιάνος: Έκτακτη προειδοποίηση για την κακοκαιρία!