Θρήνος! Νεκρός ο πρώτος άνθρωπος που έκανε περίπατο στο Διάστημα!

Μεγάλη απώλεια!

Θρήνος! Νεκρός ο πρώτος άνθρωπος που έκανε περίπατο στο Διάστημα!

Θρήνος επικρατεί μετά την είδηση πως είναι νεκρός ο Ρώσος κοσμοναύτης, ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο Διάστημα.

Ο Αλεξέι Λεόνοφ, πέθανε έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια στη Μόσχα σε ηλικία 85 ετών. Τον θάνατο του ανακοίνωσε η βοηθός του, η Ναταλία Φιλιμόνοβα.

Ο Λεόνοφ πραγματοποίησε δύο διαστημικές πτήσεις, οι οποίες διήρκεσαν συνολικά 7 ημέρες και 33 λεπτά. Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε στις 18-19 Μαρτίου του 1965, με το διαστημόπλοιο «Βασχόντ», στο οποίο ήταν δεύτερος κυβερνήτης, με κυβερνήτη τον κοσμοναύτη Πάβελ Μπελιάγεφ.

Θρήνος! Νεκρός στα 39 του ο Πέτρος Αλεξανδρόπουλος!

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του αυτής πτήσης, στις 18 Μαρτίου ο Λεόνοφ κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου ανθρώπου στην ιστορία της ανθρωπότητας που πραγματοποίησε περίπατο στο Διάστημα.

Νεκρός ο ο πρώτος άνθρωπος που έκανε περίπατο στο Διάστημα

Παγκόσμιος θρήνος! Νεκρός ο άνθρωπος που άλλαξε τη νεότερη ιστορία!

Παγκόσμιος θρήνος επικρατεί μετά την είδηση πως είναι νεκρός ο άνθρωπος που άλλαξε την νεότερη ιστορία από οργανική ανεπάρκεια.

Η πρώην σύζυγος του Ουίλσον, η Βάλερι Πλέιμ, άλλοτε πράκτορας της CIA, πλέον υποψήφια για το αμερικανικό Κογκρέσο, δήλωσε στην Τάιμς ότι αιτία θανάτου ήταν η οργανική ανεπάρκεια.

Πέθανε στο σπίτι του στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Φρίκη! Δολοφόνησαν 22χρονη Youtuber! Βρέθηκε νεκρή σε...

Ο Τζόζεφ Ουίλσον υπηρέτησε σε διάφορες διπλωματικές θέσεις κατά τη διάρκεια των 23 χρόνων της καριέρας του, που άρχισε το 1976.

Το 2002, η CIA του ζήτησε να ερευνήσει τους ισχυρισμούς ότι το Ιράκ είχε αποπειραθεί να αγοράσει ουράνιο από τον Νίγηρα.

Νεκρός ο άνθρωπος που άλλαξε τη νεότερη ιστορία

Ο Μπους, στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης τον Ιανουάριο του 2003, είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ του πολέμου κατά του Ιράκ ισχυριζόμενος ότι ο τότε ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσέιν αγόρασε «μεγάλες ποσότητες ουρανίου από την Αφρική».

Αλλά ο Ουίλσον αμφισβήτησε ανοικτά τον ισχυρισμό αυτό, σε άρθρο γνώμης που δημοσίευσαν οι Τάιμς τον Ιούλιο του 2003, υπό τον τίτλο «Τι δεν βρήκα στην Αφρική».

Μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση του κειμένου του Ουίλσον, το γεγονός πως η Πλέιμ ήταν πράκτορας της CIA αποκαλύφθηκε από έναν αρθρογράφο με διασυνδέσεις στην Ουάσινγκτον· το γεγονός πυροδότησε την έναρξη έρευνας για το εάν και κατά πόσον ο Λευκός Οίκος φρόντισε να διαρρεύσει η ταυτότητά της σε αντίποινα για την αμφισβήτηση του προεδρικού ισχυρισμού.

Δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη για τη διαρροή. Όμως ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του τότε αντιπροέδρου Ντικ Τσένι, ο Λούις «Σκούτερ» Λίμπι, καταδικάστηκε διότι είπε ψέματα σε ερευνητές.

Ο Ουίλσον τόνισε στα απομνημονεύματά του, που κυκλοφόρησε το 2004, ότι ένοιωθε πως ήταν καθήκον του να γράψει το επίμαχο άρθρο στους Τάιμς.

«Επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων μηνών, από τον Μάρτιο ως τον Ιούλιο, εκπρόσωποι της κυβέρνησης διατείνονταν ότι ο πρόεδρος ο πρόεδρος των ΗΠΑ οδήγησε τη χώρα μας σε πόλεμο για να μας υπερασπιστεί από την απειλή του "πυρηνικού μανιταριού" ενώ γνώριζαν, όπως και εγώ, ότι τουλάχιστον το ένα από τα δύο "γεγονότα" τα οποία τεκμηρίωναν τα επιχειρήματά του δεν ήταν διόλου γεγονός», υπογράμμισε ο Ουίλσον στο βιβλίο του.

Η Πλέιμ — ο γάμος της οποίας με τον Ουίλσον τερματίστηκε όταν πήραν διαζύγιο το 2017 — διεκδικεί πλέον μια έδρα στο Κογκρέσο, όπου θέλει να εκπροσωπήσει το Νέο Μεξικό.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων