Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ανακοίνωση για την απεργία της Πέμπτης! Τι θα συμβεί;

Σας αφορά!

Ανακοίνωση για την απεργία της Πέμπτης! Τι θα συμβεί;
Ενημέρωση 14.10.2019 23:24
Follow us on Google News

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσαν για την απεργία των ΜΜΜ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη! Τι θα συμβεί τελικά;

Αναμένεται αναστολή των στάσεων εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, οι οποίοι και διαμαρτύρονταν για τη μη εφαρμογή της υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ).

«Έκλεισε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για το 2019 (για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες) σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Νέα απεργία στην χώρα! Πότε θα γίνει και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ;

Οριστικές αποφάσεις πάντως για την αναστολή ή μη των στάσεων θα πάρουν τα σωματεία των εργαζομένων σε συνεδριάσεις τους αύριο και μεθαύριο.

Πηγή: protothema.gr

Νέα απεργία και στάσεις εργασίας! Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες!

Νέα απεργία και στάσεις εργασίας μόλις ανακοινώθηκαν! Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες!

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), βασικό αίτημα είναι η υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων.

Για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν 3 τρίωρες στάσεις εργασίας:


05.00 - 08.00
13.00 - 16.00
21.00 - 00.00.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία.


Τι γίνεται με τα δρομολόγια του Μετρό από και προς αεροδρόμιο

Να σημειωθεί πως τις ώρες των στάσεων εργασίας, καθώς και την ημέρα της 24ωρης απεργίας, το Μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι - Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, εν όψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Και προστίθεται: «Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται "εγκλωβισμένη" στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί».

«Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα -όσα μας έχουν απομείνει- αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού "φακελώματος" των συνδικάτων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απεργία με ταλαιπωρίες την Παρασκευή! Ποια Μέσα δεν θα λειτουργούν;

Έσκασε τώρα! Απεργία σε ΜΜΜ την Παρασκευή!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share