Μερομήνια 2019: Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα; Πότε έρχονται τα χιόνια!

Δεν πέφτουν ποτέ έξω!

Μερομήνια 2019: Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα; Πότε έρχονται τα χιόνια!

Τα μερομήνια 2019 μίλησαν για τον καιρό! Τι καιρό θα έχουμε λοιπόν μέχρι τα Χριστούγεννα; Πότε έρχονται τα χιόνια αναλυτικά!

Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιστρέφει το καλοκαίρι! Στους πόσους βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία;

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν μέχρι την τελευταία μέρα του 2019.

Τι δείχνουν τα μερομήνια

Οκτώβριος

Ήπιος και δροσερός θα είναι ο Οκτώβριος, χωρίς πολλές βροχές. Η εικόνα αυτή, με μικρές αυξομειώσεις, συνεχίζεται μέχρι και τη συμπλήρωση της τρίτης εβδομάδας του. Στο χρονικό αυτό σημείο ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο φθινοπωρινός και όλα δείχνουν, πως οι βροχές θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο από τις 26 Οκτωβρίου, του Αγίου Δημητρίου. Η έξοδος του μήνα πάντως γίνεται πιο χαλαρή, πιο ήπια και πιο ευχάριστη.

Νοέμβριος

Οι βροχές θα συνεχιστούν και τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι πιο χειμωνιάτικα. Κοντά στη συμπλήρωση του 20ήμερου θα επικρατεί βοριαδάκι, συνοδευόμενο πιθανώς από χιονόνερο, αλλά και πολλά χιόνια στα ορεινά. Η σκυτάλη θα παραδοθεί στον Δεκέμβριο μέσα σε πολύ καλές, για την εποχή, συνθήκες.

Δεκέμβριος

Στις αρχές του τελευταίου μήνα του έτους θα «χτυπήσουν» ψυχροί βοριάδες και θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία – από τα μισά του μήνα και λίγο μετά. Κάπου εκεί, θα έρθουν κι άλλα χιόνια. Στη συνέχεια, με σταδιακή καιρική μεταβολή, μας αποχαιρετούν ο μήνας και το έτος.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέσα σε σχετικά υποφερτές συνθήκες θα καλωσορίσουμε το 2020. Θα υπάρξουν βροχές και κρύο, αλλά θα ακολουθήσουν οι πολυπόθητες αλκυονίδες και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: «Ο ισχυρότερος τυφώνας όλων των εποχών πλησιάζει την...»!

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί με νέα πρόγνωση του καιρού. «Ο ισχυρότερος τυφώνας όλων των εποχών πλησιάζει την...»!

Σε πλήρη εξέλιξη η εκδήλωση του φαινομένου, με τον τυφώνα Hagibis να έχει ξεκινήσει τη διαδρομή του προς το Τόκιο.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου: Έκτακτο δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: Έρχεται αντικυκλώνας «γίγας»!

«Ο φετινός ισχυρότερος μέχρι στιγμής τυφώνας Hagibis δεν αποκλείεται να σαρώσει την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο το ερχόμενο Σάββατο. Αν όντως περάσει απο την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας με την ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του να πέφτει και κάτω απο τα 960hPa, θα περάσει στην μετεο-ιστορία της χώρας ως ο πιο ισχυρός τυφώνας όλων των εποχών!».

Σάκης Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου σε έκτακτο δελτίο καιρού! Έρχεται 3ήμερο από την κόλαση!

Ο Σάκης Αρναούτογλου σε έκτακτο δελτίο καιρού για το επόμενο 3ήμερο! Θα είναι ξεκάθαρα βγαλμένο από την κόλαση!

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ δίνει όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, καθώς και σήμερα, αλλά και αύριο θα υπάρξουν περιοχές της χώρας που θα έχουν κακοκαιρία με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Καιρός: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί! Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα! (Βίντεο)

Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Κυριακή και το... καλοκαιράκι αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερο!

Δείτε το βίντεο:

Σάκης Αρναούτογλου: Σήμανε συναγερμό ο μετεωρολόγος - «Έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας»!

Συναγερμό σήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου με επιδείνωση του καιρού. «Έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας», είπε ο μετεωρολόγος.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι θέλει προσοχή, αναφερόμενος στις περιοχές αυτές της χώρας. Όμως και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, στα κεντρικά και βόρεια, θα έχουμε περάσματα από μπόρες και καταιγίδες. Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου για τον καιρό! (Βίντεο)

Όσον αφορά στους ανέμους, στη χώρα θα επικρατήσουν νοτιάδες 6-7 και κατά τόπους 8 μποφόρ, εκτός όμως από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπου θα επικρατήσει βοριάς και σε αυτές τις περιοχές αναμένονται και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.