Έρχονται αλλαγές! Ανεβαίνει η τιμή της σακούλας σε....

Σας αφορά!

Έρχονται αλλαγές! Ανεβαίνει η τιμή της σακούλας σε....

Πολύ σύντομα έρχονται αλλαγές και μία από αυτές είναι ότι ανεβαίνει κι άλλο η τιμή της πλαστικής σακούλας σε...

Θα μπει τέλος σε πιάτα, μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, ποτηράκια και στις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς.

Επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια για τον καφέ, παγούρια για το νερό και ταπεράκι για το φαγητό είναι οι προτάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος να χρησιμοποιούν οι πολίτες καθώς τα πλαστικά μιας χρήσης σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις, είχε τονίσει πως από το 2021 θα απαγορευθεί εντελώς στην Ελλάδα η χρήση πλαστικών μιας χρήσης.

Χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος έθεσε έναν δυσκολότερο στόχο καθώς επιχειρεί να τα αποσύρει έναν χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020 όπου και θα κατατεθεί σχετικό νομοθέτημα.

SOS: Tέλος οι πλαστικές σακούλες! Ποιες εξαιρούνται από την χρέωση;

«Κάθε μέρα που περνάει 39 τόνοι πλαστικών σκουπιδιών καταλήγουν στις ελληνικές θάλασσες και από αυτά μεγάλο ποσοστό γίνονται τροφή των ψαριών, που καταλήγουν στο πιάτο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την κυκλική οικονομία και τα πλαστικά μιας χρήσης.

Επιπλέον, το ΥΠΕΝ σκέφτεται να επεκτείνει το περιβαλλοντικό τέλος 0,09 λεπτών και σε άλλους τύπους σακουλών που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν.

Υπενθυμίζεται ότι στις πλαστικές σακούλες με πάχος μέχρι 50 μm (μικρόμετρα) χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος. Πλαστικές σακούλες με πάχος από 50 μm έως 70 μm δεν επιβαρύνονται αλλά είναι υποχρεωτική η τιμολόγησή τους στον πελάτη.

Για πολύ λεπτές σακούλες, μικρότερες των 15 μικρομέτρων δεν χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος μόνο στην περίπτωση που απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία χύμα (χύδην) τροφίμων. Παράλληλα, εξαιρούνται από το τέλος οι σακούλες που διατίθενται από περίπτερα και στις λαϊκές.

Έκτακτη ανακοίνωση για τα Σούπερ Μάρκετ! Τι αλλάζει από αύριο;

Έκτακτη ανακοίνωση βγήκε για τα Σούπερ Μάρκετ της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Τι αλλάζει από αύριο, μέχρι στιγμής δοκιμαστικά;

Ρομπότ και αυτόματα ταμεία έρχονται και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ. Μπορεί να ακούγεται επιστημονική φαντασία, ωστόσο είναι ένα ενδεχόμενο πολύ πιο κοντινό απ’ ό,τι κάποιοι νομίζουν. Καταστήματα χωρίς ταμεία έχει λανσάρει ήδη στις ΗΠΑ η Amazon, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ενώ τη σκυτάλη ετοιμάζεται να παραλάβει η Tescο. Χαλάς πολλά χρήματα στο σούπερ μάρκετ; Αυτά τα 10 tips θα σε σώσουν!

Η κορυφαία αλυσίδα είναι έτοιμη να αρχίσει δοκιμαστικά σε πρώτη φάση στη Βρετανία σε συνεργασία με την Trigo Vision, μια startup από το Ισραήλ. Η ψηφιακή τεχνολογία, μάλιστα, εκτιμάται πως θα μπει ψηλά στην ατζέντα των περισσότερων αλυσίδων, στο πλαίσιο καλύτερης προσέγγισης της νέας γενιάς καταναλωτών.

Τα υφιστάμενα καταστήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΕΛΚΑ, Κωνσταντίνο Μαχαίρα, «δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για το 50% των ατόμων της νέας γενιάς», και άρα οι λιανέμποροι θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Τονίζει, μάλιστα, πως οι επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στο ψηφιακό μετασχηματισμό θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων, λέγοντας πως τα big data θα οδηγήσουν τον κλάδο στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Καταλυτικές αλλαγές, επισημαίνει, θα υπάρξουν και στο μέγεθος των προϊόντων, το οποίο όπως είπε θα μειωθεί για να προσαρμοστεί στις ανάγκες των millennial που θέλουν μεγάλη επαναληπτικότητα

Την αρχή ετοιμάζεται να κάνει η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία αύριο αναμένεται να παρουσιάσει το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος. Ένα κατάστημα που θα ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή.

Ειδικότερα, οι τεχνολογικές καινοτομίες που εισάγονται στο δίκτυο της εταιρείας είναι οι εξής:

Κιόσκια (Ψηφιακά σημεία πληροφοριών) για προσφορές, χρήσιμες πληροφορίες, παιχνίδια, νέα προϊόντα και συνταγές.

Ψηφιακές οθόνες, όπου οι πελάτες θα βλέπουν προσφορές και χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα, τα νέα και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Μηχανισμός για σειρά προτεραιότητας, με ειδοποίηση στο κινητό για την εξοικονόμηση χρόνου μέσα στο κατάστημα ΑΒ.

Αυτόματα ταμεία για γρήγορη κι εύκολη ολοκλήρωση των καθημερινών αγορών, με μετρητά ή κάρτα.

Pepper, το φιλικό ρομπότ που θα υποδέχεται και θα εξυπηρετεί εκείνους που εμπιστεύονται τα καταστήματά ΑΒ Ελληνικό και AB Μακεδονία.

Πηγή; ethnos.gr