Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σεισμός 5,7 ρίχτερ στο Ιράν!

Ταρακουνήθηκαν κανονικά!

Σεισμός 5,7 ρίχτερ στο Ιράν!
Ενημέρωση 21.10.2019 14:24

Σεισμός 5,7 ρίχτερ στο Ιράν!

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο νότια του Ιράν. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε 80 χιλιόμετρα από την πόλη Bandar-e Lengeh.

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ μόλις έγινε γνωστός! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος; Πανικός στην χώρα!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές εξαιτίας του ισχυρού αυτού σεισμού, ο οποίος, σύμφωνα με το ινστιτούτο, σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 226 χιλιομέτρων και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή σε απόσταση περίπου 58 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ισανγκέλ.

Διπλή σεισμική δόνηση σε Κρήτη και Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Το Βανουάτου είναι αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, 1000 χλμ. δυτικά των νησιών Φίτζι. Από τα 82 νησιά του αρχιπελάγους του Βανουάτου τα δύο μεγαλύτερα είναι το Εσπίριτου Σάντου και το Μαλακούλα.
Δύο από τα νησιά, τα Μάθιου και Χάντερ, διεκδικούνται και από τη Νέα Καληδονία. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Πορτ Βίλα και βρίσκεται στο Εφάτε. Οι 113 γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα νησιά του Βανουάτου κατατάσσουν τη χώρα ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία.


Σεισμός 5,1 Ρίχτερ! Σείστηκε συθέμελα η γη!

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ χτύπησε πριν λίγο και σείστηκε συθέμελα η γη!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σεισμός στην Ελλάδα! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Η σεισμική δόνηση καταγράφεται 86 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του μικρού χωριού Port Olry, στα νησιά Βανουάτου.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ! Σείστηκε συθέμελα η γη!

Σεισμός «ξύπνησε» τη Λέσβο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός «ξύπνησε» τη Λέσβο! Πόσα Ρίχτερ ήταν και πού ήταν το επίκεντρο; Διαβάστε αναλυτικά!

Πιο συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:02 μετά τα μεσάνυχτα, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου.

Σεισμός κοντά στη Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός «ξύπνησε» τη Λέσβο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 73 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μυτιλήνης και το εστιακό βάθπς ήταν 37,4 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, λόγω και του προχωρημένου του ώρας.

Σεισμός ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν; Διαβάστε αναλυτικά!

Πιο συγκεκριμένα, σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:19 μετά τα μεσάνυχτα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Σεισμός τώρα στην Αστυπάλαια!

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χάλκης και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους των δύο νησιών, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για προβλήματα.

Σεισμός ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός τώρα στην Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν!

Σεισμός έγινε τώρα στην Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στα Δωδεκάνησα, μετά από εκείνη των 5,1 Ρίχτερ προχθές.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και καταγράφηκε στις 5:51 σήμερα το απόγευμα, στα 50,8 χλμ. νότια νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Σεισμός στην Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αν και είχε διάρκεια μόλις λίγων δευτερολέπτων, έγινε ιδιαίτερα αισθητώς κυρίως στο νότιο τμήμα της Ρόδου, στο νησί της Χάλκης, αλλά και στον Μαρμαρά της Τουρκίας.

Το εστιακό βάθος ήταν 43,4 χλμ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πηγή: protothema.gr

Σεισμός στην Θεσσαλονίκη! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε στην Θεσσαλονίκη! Πόσα Ρίχτερ ήταν; Διαβάστε αναλυτικά!

Ο σεισμός ήταν ευτυχώς ασθενής, φθάνοντας τους 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, έχοντας επίκεντρο ένα σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 10 με 12 χιλιόμετρα δυτικά- νοτιοδυτικά του Λιτοχώρου Πιερίας, σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Δεύτερος σεισμός στην Ελλάδα μέσα σε λίγα λεπτά! Που «χτύπησε»;

«Η δόνηση ήταν πολύ μικρή, θεωρείται γεγονός μη αξιολογήσιμο, καθημερινά έχουμε δέκα με δεκαπέντε τέτοια γεγονότα στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Καρακαΐσης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί, τρεις ακόμη σεισμικές δονήσεις έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, μια στα βόρεια προάστια της Αθήνας, μία στη Σκύρο και μία στο νησί της Ρόδου.

Διπλή σεισμική δόνηση στην Αττική! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Διπλή σεισμική δόνηση υπήρξε πριν από λίγο στην Αττική! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα στην Κηφισιά και τα Άνω Μελίσσια σημειώθηκε στις 23.02 μ.μ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισιμική δόνηση είχε επίκεντρο 14 χιλιόμετρα βορειονατολικά της Αθήνας και εστιακό βάθος 8,3 χιλιόμετρα.

Το μικρό εστιακό βάθος του σεισμού τον έκανε αισθητό στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων.

Σεισμός τώρα στην Σκύρο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δευτερη ασθενής σεισιμική δόνηση με επίκεντρο τη Νέα Ερυθραία έντασης 0,9 Ρίχτερ.

Διπλή σεισμική δόνηση στην Αττική! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Διπλή σεισμική δόνηση στην Αττική! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Πηγή: protothema.gr

Σεισμός «έσκασε» στην Ελλάδα! Σε ποια περιοχή;

Σεισμός «έσκασε» στην Ελλάδα χθες αργά το βράδυ. Σε ποια περιοχή «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμός ταρακούνησε στις 11:12 το βράδυ της Τρίτης τη Ζάκυνθο, καθώς το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ένταση του σεισμού ήταν στους 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Σεισμός «χτύπησε» την Σκιάθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός Ελλάδα

«Χτύπησε» σεισμός 5,6 Ρίχτερ! Σε ποια περιοχή;

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ «χτύπησε» και τρομοκράτησες τους κατοίκους. Σε ποια περιοχή;

Ο σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στη Χιλή, κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Αντοφαγάστα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 52 χιλιόμετρα από την πόλη Κάλαμα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

σεισμός 5,6 Ρίχτερ

Συναγερμός από τον Ευθύμη Λέκκα: «Το ρήγμα θα δώσει σεισμό 7,2 Ρίχτερ ως το 2022»!

Συναγερμός έχει σημάνει από τον κορυφαίο σεισμολόγο Ευθύμη Λέκκα: «Το ρήγμα θα δώσει σεισμό 7,2 Ρίχτερ ως το 2022» αναφέρει και προκαλεί ταραχές!

Ο ίδιος, έκανε σημαντικές δηλώσεις με αφορμή τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο γνωστός σεισμολόγος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα, δεν αφήνει αδιάφορη την Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στους δύο σεισμούς του 1999 στην χώρα μας και την Τουρκία. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι σεισμολόγοι περιμένουν έναν σεισμό ως 7,2 Ρίχτερ στο ίδιο ρήγμα. Ο χθεσινός πάντως έφερε αρκετές καταστροφές, καθώς μιναρέδες έπεσαν από τζαμιά, ενώ σημειώθηκαν κι άλλες ζημιές σε κτίρια, ενώ υπή​ρξαν και τραυματισμοί.

«Δεν μας αφήνει αδιάφορους ο σεισμός γιατί ο σεισμός του 1999 στη Τουρκία ήταν αυτός που δρομολόγησε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και είχαμε τον σεισμό στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη εκείνης της χρονιάς. Ομως μετά από εκείνον τον σεισμό, η παγκόσμια σεισμολογική κοινότητα διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο ρήγμα της Ανατολίας που είναι νότια της Κωνσταντινούπολης, δεν είχε σπάσει τα τελευταία 200 χρόνια. Συνεπώς άρχισαν οι έρευνες για να διαπιστωθεί πότε περίπου θα κάνει την επανάληψή του. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί το συγκεκριμένο ρήγμα μαζί με αυτό του Αγίου Φραγκίσκου, είναι τα δύο μόνα ρήγματα που παρουσιάζουν επαναληψιμότητα στην δράση τους», είπε αρχικά ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε:

«Αυτό το ρήγμα επεκτείνεται από την παλιά Νικομήδεια έως 120 χλμ δυτικά της Κωνσταντινούπολης, στον κόλπο του Μαρμαρά. Μας αφορά το ρήγμα γιατί μπαίνει στο βόρειο Αιγαίο και περνά από την Χαλκιδική ως τον Μαλιακό κόλπο, αγγίζει ουσιαστικά τον ομφαλό της ελληνικής χέρσου. Οπότε σε σχέση με τον σεισμό του 99’ μας αφορά ιδιαίτερα».

Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό ως 7,2 Ρίχτερ


Ο κ. Λέκκας στη συνέχεια ανέφερε πως οι σεισμολόγοι περίμεναν να χτυπήσει ένας σεισμός στο συγκεκριμένο ρήγμα έως και 7,2 Ρίχτερ, το αργότερο μέχρι το 2022. Κάτι που δεν αποκλείει να συμβεί, παρά τον χθεσινό σεισμό.

«Περιμέναμε έναν σεισμό της τάξεως των 7,2 Ρίχτερ, με βάση το μήκος του ρήγματος. Το ρήγμα έχει χαρτογραφηθεί στον υποθαλάσσιο χώρο. Περιμένουμε ως το 2022 να δώσει έναν τέτοιον σεισμό. Μιλάμε για 250 φορές πιο ισχυρό σεισμό και πιθανότατα θα είναι σε κοντινότερη απόσταση στην Κωνσταντινούπολη, από το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού. Τα αποτελέσματα πολλών ερευνών στο συγκεκριμένο σημείο δείχνουν ότι θα γίνει ένας σεισμός ως τότε. Μπορεί να είναι και πιο μικρός από τα 7,2. Ομως τίθεται το ερώτημα για το τι θα προκύψει στην Ελλάδα από αυτόν τον σεισμό», σημείωσε ο καθηγητής που είπε πως χθες στην Κωνσταντινούπολη, οι κάτοικοι «ήταν προϊδεασμένοι και γι’ αυτό υπήρξε πανικός. Στην Τουρκία πίστευαν ότι θα καταρρεύσουν χιλιάδες κτίρια και θα υπάρχουν νεκροί, λόγω της παλαιότητας των κτιρίων της πόλης και του πληθυσμού της»

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεισμός τώρα στην Ύδρα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ! Ζημιές, πανικός και 8 τραυματίες! (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share