Σεισμός στην Κρήτη! Πόσα ρίχτερ ήταν;

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Σεισμός στην Κρήτη! Πόσα ρίχτερ ήταν;

Μεγάλος σεισμός χτύπησε τώρα στην Κρήτη. Μάθετε πόσα ρίχτερ ήταν!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11), στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Η Κρήτη «ξύπνησε», τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11), από σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ειδικότερα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 02:45 και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 108 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου, με εστιακό βάθος τα 30 χλμ..

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

σεισμος

Σεισμός πριν από λίγο και στο Καρπενήσι! Σείεται η γη!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο και στο Καρπενήσι. Σείεται η γη στην Αλβανία και έχουν ταρακουνηθεί πολλές περιοχές της Ηπείρου.

Ο σεισμός ταρακούνησε το Καρπενησί μετά την Καστοριά και έγινε αισθητός στις κοντινές περιοχές. Στα 3,6 Ρίχτερ το μέγεθός του...

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.53, με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα, βορειοανατολικά του Καρπενησίου. Ο εγκέλαδος έγινε αισθητός σε ολόκληρη την πόλη και προκάλεσε ανησυχία.

 Σεισμός πριν από λίγο και στο Καρπενήσι

Τρομακτικός σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Τρομακτικός σεισμός 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος; Διαβάστε αναλυτικά!

Ο Εγκέλαδος ξύπνησε για τα καλά στις Φιλιππίνες, καθώς μέσα σε ένα 48ωρο έπληξε δύο φορές την περιοχή Μιντανάο με σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:11 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο 35 χιλιόμετρα δυτικά του Νταβάο και 14 χιλιόμετρα βρειοδυτικά του Μπαρακατάν. Το δε εστιακό βάθος υπολογίστηκε από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 20 χιλιόμετρα.

Τρομακτικός σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ!

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών χτύπησε, προκαλώντας τον θάνατο ενός παιδιού, καθώς και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Ο σεισμός είχε βάθος 14 χλμ. και επίκεντρο 7,7 χλμ από την πόλη Κολούμπο, ενώ ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί. Εκτός του θύματος και των τραυματιών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν πολλές καταρρεύσεις κτιρίων και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, με τον κόσμο να πανικοβάλλεται από την έντασή του.

Το παιδί έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο σπιτιού που κατάρρευσε στην πόλη Ντατού Παγκλάς και πέθανε στο νοσοκομείο. Τέσσερις κάτοικοι της γειτονικής πόλης Τουλουνάν τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο σπίτια κατέρρευσαν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της πόλης Τζένεραλ Σάντος, με τις φλόγες να τυλίγουν τους τρεις ορόφους του κτιρίου. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν πρόλαβαν να φύγουν έγκαιρα όλοι οι επισκέπτες του.

«Είναι ο πιο ισχυρός σεισμός που έχω ποτέ αισθανθεί», δήλωσε στην τοπική τηλεόραση η Σάρα Ντουτέρτε, δήμαρχος του Νταβάο, της μεγαλύτερης πόλης του Μιντανάο. Πριν ένα μήνα σημειώθηκε δόνηση ίδιου μεγέθους, αλλά δεν είχαν σημειωθεί σοβαρές ζημιές. Αυτή τη φορά το εστιακό βάθος ήταν μικρό ωστόσο και έφερε προβλήματα. Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, πολλοί πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, φοβούμενοι για μεγαλύτερη ζημιά από τους μετασεισμούς.