Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας με πρωινές τοπικές βροχές!

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας με πρωινές τοπικές βροχές!

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 15/11; Άνοδος της θερμοκρασίας με πρωινές τοπικές βροχές! Μάθετε σε ποιες περιοχές θα βρέξει!

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στο κόκκινο η Αθήνα! Απίστευτη κίνηση λόγω της «Βικτώρια» - Που υπάρχουν προβλήματα;

Το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα δυτικά, η ΕΜΥ κάνει πρόβλεψη για μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην Αττική, μετά την χθεσινή βροχή, που ξάφνιασε και τους μετεωρολόγους, ο καιρός αναμένεται καλύτερος, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Στα δυτικά της χώρας θα πνέουν νότιοι έως 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί σταδιακά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: iefimerida.gr

Έκτακτη προειδοποίηση: Σε ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπήσει η "Βικτώρια" τις επόμενες ώρες;

Έκτακτη προειδοποίηση έβγαλε η ΕΜΥ για την "Βικτώρια"! Σε ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες;

Στην νησιά του Ιονίου, και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, τα προβλήματα είναι τεράστια, ενώ οι αρμόδιες Aρχές είναι αναγκασμένες να περιμένουν να κοπάσει η ένταση της κακοκαιρίας, ώστε να μπορέσουν να κάνουν μια εκτίμηση των ζημιών!

Στο "μάτι" της κακοκαιρίας "Βικτώρια": Καμπανάκι για χαλάζι και καταιγίδες!

Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο βόρειο Ιόνιο, ενώ τις τελευταίες ώρες η Αττική, η Πελοπόννησος και η δυτική Κρήτη «χτυπήθηκαν» από τη «Βικτώρια», η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Κέρκυρα: Κατολισθήσεις και πλημμύρες -Κλειστά τα σχολεία
Τα πρώτα προβλήματα ήρθαν στην Κέρκυρα όπου η ένταση της καταιγίδας ήταν τόσο ισχυρή, που προκάλεσε την πτώση δέντρων σε Αϊ-Γιάννη και Αργυράδες, με το συντονιστικό του δήμου Κέρκυρας να κάνει έκτακτη σύσκεψη τα μεσάνυχτα, ώστε να δουν πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα σχολεία για σήμερα, καθώς τα προβλήματα που έχουν προς το παρόν καταγραφεί, είναι πολλά. Από την πτώση ενός δέντρου έκλεισε ο δρόμος προς τους Αργυράδες, στα νότια του νησιού, ενώ μέρος ενός τοίχους έπεσε από ερειπωμένο σπίτι στην Οβριακή, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Κύματα «χτύπησαν» τους δρόμους, λόγω των θυελλωδών ανέμων
Στα Καρουμπάτικα έπεσαν βράχοι, με έναν μεγάλο μάλιστα να πέφτει πάνω σε αυτοκίνητο, προκαλώντας ζημιές, αλλά ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν κι εδώ τραυματισμοί.

Εκτός της νεροποντής, οι άνεμοι 9 μποφόρ δημιούργησαν ακόμη περισσότερα προβλήματα. Στους παραλιακούς δρόμους τα κύματα έφταναν μέχρι την άσφαλτο που είχε μετατραπεί σε… ποτάμι, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από την ένταση των ανέμων και τις πλημμύρες.


Πηγή: iefimerida.gr