Πέφτουν οι σοβάδες στο Δρομοκαΐτειο! Η τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο!

Εικόνες ντροπής!

Πέφτουν οι σοβάδες στο Δρομοκαΐτειο! Η τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο!

Πέφτουν οι σοβάδες στο Δρομοκαΐτειο! Η τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο! Ποια η στάση της κυβέρνησης;

Εικόνες ντροπής με γκρεμισμένους τοίχους και σοβάδες!

Πασίγνωστη τραγουδίστρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο! Τι της συνέβη;

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση. Οι τοίχοι είναι σαθροί, τα ταβάνια έτοιμα να πέσουν, ενώ το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν διαθέτει σεντόνια και ασθένειες, και οι κοριοί θερίζουν.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Το Δρομοκαΐτειο είναι ένας από τους τρεις πυλώνες του Συστήματος Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Ωστόσο είναι υπό κατάρρευση, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Με 400 εναπομείναντες υπαλλήλους στις 1.450 οργανικές θέσεις, προσπαθεί να σταθεί «στα πόδια του» το νοσοκομείο, σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ σε κάθε βάρδια υπηρετούν ένας ή δύο νοσηλευτές σε τμήματα οξέων περιστατικών με 30-35 ασθενείς διεγερτικούς, που στο νοσοκομείο εισέρχονται με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ή σε χρόνια τμήματα στα οποία οι περισσότεροι ασθενείς είναι κατάκοιτοι.

Ταυτόχρονα νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν διαπράξει κακουργήματα αλλά τους έχει αποδοθεί το ακαταλόγιστο (άρθρο 69 Π.Κ.). Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι οι τραυματισμοί υπαλλήλων και ασθενών είναι συνηθισμένα φαινόμενα. Το νοσοκομείο εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα και εισάγει 80 ασθενείς κατά μέσο όρο. Κατ’ έτος με βάση τους υπολογισμούς, 3.000 ασθενείς εισάγονται, ενώ πριν από την κρίση οι εισαγωγές ήταν 1.000. Το 70% είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δρομοκαΐτειο σοβάδες
Δρομοκαΐτειο τραγική κατάσταση
Δρομοκαΐτειο καταρρέει

«Δεν υπάρχουν κρεβάτια με ερεισίνωτο. Πέφτουν οι σοβάδες, δεν υπάρχει κεντρική παροχή οξυγόνου κ.λπ. Νοσηλεύεται, σύμφωνα με εισαγγελική εντολή, ασθενής κατάκοιτος που πάσχει από AIDS και εμφανίζει λοιμώξεις. Με βάση την ιατρική γνωμάτευση έπρεπε να νοσηλεύεται σε γενικό νοσοκομείο, και μάλιστα σε ειδικό τμήμα λοιμώξεων. Νοσηλεύονται ασθενείς με ενεργή φυματίωση, με αναπνευστικά προβλήματα που λαμβάνουν συνεχώς οξυγόνο και άλλα σοβαρά παθολογικά περιστατικά. Και όμως, το νοσοκομείο δεν έχει παθολογική και εργαστηριακή κάλυψη. Διαθέτει μόνο έναν παθολόγο και τα εργαστήρια δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο λόγω έλλειψης προσωπικού» περιγράφουν οι εργαζόμενοι.

«Εισάγονται πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από τα hotspots, όπως και πολλοί άστεγοι, οι οποίοι λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης μεταφέρουν μεταδοτικές ασθένειες, ψώρα, κοριούς κ.λπ. Πάλι τώρα ένα νοσηλευτικό τμήμα οξέων περιστατικών είναι γεμάτο κοριούς. Σωστή απολύμανση δεν γίνεται λόγω έλλειψης χρημάτων. Αυτιστικό παιδί 9 μήνες βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο μόνιμα καθηλωμένο στο κρεβάτι του» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις» συμπληρώνουν.

Πηγή: ethnos.gr

Ερρίκος Πετιλόν: Συγκλονίζει μέσα από το Δρομοκαΐτειο! «Είναι ένας Γολγοθάς που ανεβαίνεις...»

Συγκλονίζει ο Ερρίκος Πετιλόν μέσα από το Δρομοκαΐτειο! «Είναι ένας Γολγοθάς που ανεβαίνεις...» αναφέρει μεταξύ άλλων!

Το μοντέλο της δεκαετίας του 80’ έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

Ο Ερρίκος Πετιλόν δήλωσε, μεταξύ άλλων, πεπεισμένος πως έχει αφήσει πλέον πίσω του, τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν στο παρελθόν.

Στο ψυχιατρείο η πιο αγαπημένη παίκτρια του "Fame story"! Η σπαρακτική εξομολόγηση στη Στεφανίδου!


«Είμαι σε καλό δρόμο. Δεν θα σου κρύψω πως είχα δυσκολίες πάνω στο κομμάτι της διπολικής διαταραχής και της ισορροπιστικής θεραπείας που κάνω. Θέλω όμως να σου επισημάνω ότι οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι παλιότερες. Δε με νοιάζει ωστόσο η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά. Πλέον βαδίζω στον δρόμο της υγείας και το σημαντικό είναι ότι δεν πατάω πάνω σε κόκκινες γραμμές.

Δε μπαινοβγαίνω στο Δρομοκαΐτειο. Όταν πηγαίνω εκεί, στον γιατρό μου, κάθε δέκα ημέρες, πηγαίνω για να κάνουμε μια κουβέντα θεραπευτικής μορφής και να πάρω ένα κουτάκι ισορροπιστικά φάρμακα. Οι επισκέψεις μου λοιπόν, αφορούν αυτό και μόνο το κομμάτι της υγείας μου. Δεν παλεύω με τους δαίμονές μου πια. Υπήρχαν δυσκολίες και όλοι έχουμε δυσκολίες στη ζωή μας. Όταν έχεις θέμα υγείας, είναι και ένας Γολγοθάς που ανεβαίνεις. Εγώ απλά τόλμησα να πω δημόσια το πρόβλημα που είχα. Πίστεψέ με δεν έχω καμία διάθεση να μιλάω για όλα αυτά.

Η δική μου πραγματικότητα ήταν να διαπιστωθεί το ιατρικό κομμάτι της πάθησής μου, που ήταν η διπολική διαταραχή» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ερρίκος Πετιλόν.