Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε ο...

Έγραψε ιστορία!

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε ο...

Θρήνος σκορπίστηκε στον καλλιτεχνικό κόσμο μόλις έγινε γνωστό ότι πέθανε ο...

Έφυγε από τη ζωή ο άνδρας, ο οποίος υπήρξε παραγωγός της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας, «Η Λίστα του Σίντλερ».

Ο λόγος για τον 87χρονο Μπράνκο Λούστιγκ, Κροάτης και επιζών του Ολοκαυτώματος. Γεννήθηκε στην πόλη Όσιγιεκ της Γιουγκοσλαβίας το 1932 από οικογένεια στην εβραϊκή κοινότητα της Κροατίας.

Πέθανε σκηνοθέτης

Υπήρξε και ο ίδιος αιχμάλωτος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς, ενώ έχασε τα περισσότερα από τα μέλη της οικογένειάς του την περίοδο του Ολοκαυτώματος. Η γιαγιά του και ο πατέρας του βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στους θαλάμους αερίων των Ναζί.

Ο Λούστινγκ ξεκίνησε να εργάζεται για τον κινηματογράφο στη Γιουγκοσλαβία, αναλαμβάνοντας θέση στην παραγωγή μιας σειράς ταινιών ως το και το 1980. Στα τέλη του ίδιου χρόνου, γνωρίζει τον Αμερικανό σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ και μαζί γυρίζουν την ταινία «Η Λίστα του Σίντλερ» που του χαρίζει το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ το 1984. Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε 13χρονη ηθοποιός!

Ο Μπράνκο Λούστινγκ συνεργάστηκε με τη Νικόλ Κίντμαν και τον Τζορτζ Κλούνεϊ στην ταινία «Ο Ειρηνοποιός», ενώ μετά το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του, για την παραγωγή της ταινίας «Ο Μονομάχος», ακολούθησε τον Ρίντλεϊ Σκοτ σε μια σειρά από κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι ταινίες «Χάνιμπαλ», «Το βασίλειο των Ουρανών» και «American Gangster».

Η δόξα και η επιστροφή στην Κροατία
Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του, ο Λούστινγκ αποσύρθηκε στην πατρίδα του την Κροατία, όπου και ανέλαβε χρέη προέδρου στο εβραϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ «Φεστιβάλ Ανοχής», όπως αποκαλείται. «Γύρισα για να πεθάνω.

Το Χόλιγουντ είναι όμορφο, γνώρισα εξαιρετικούς ηθοποιούς, συνεργάστηκα μαζί τους, αλλά αυτή είναι η πατρίδα μου και έχω ζήσει πολλά εδώ – τόσο όμορφα, όσο όμως και δύσκολα. Έχω επίσης πολλούς φίλους εδώ, στην Αμερική έκανα πολλές γνωριμίες, όμως μόνο ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι φίλος μου» έλεγε πριν μερικά χρόνια στην κροατική τηλεόραση.

Φέτος, ανακηρύχθηκε επίτιμος πολίτης του Ζάγκρεμπ για την συμβολή του στις αξίες της δημοκρατικής κοινωνίας, του κινηματογράφου και του πολιτισμού. Πριν χρόνια, ο Λούστινγκ δώρισε το άγαλματίδιο για την ταινία «Η λίστα του Σίντλερ» στο μνημείο για το Ολοκαύτωμα που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ράσελ Κρόου για τον θάνατο του Λούστινγκ
Ο Αυστραλός ηθοποιός Ράσελ Κρόου, που συνεργάστηκε με τον Κροάτη παραγωγό για τον «Μονομάχο» σχολίασε στο twitter. «Τι απίστευτη ζωή έκανε. Από την φρίκη του Β’ Π.Π. στην δόξα των δύο Βραβείων Όσκαρ. Μου είχε πει μια φορά “διαφωνείς μαζί μου πολύ, αλλά είσαι πάντοτε φίλος τις μέρες που σε χρειάζομαι”. Ναι. Με αγάπη Μπράνκο. Παντοτινά φίλος σου».

Πηγή: iefimerida.gr

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε πασίγνωστος τραγουδιστής στα 43 του!

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο, μετά την είδηση ότι πέθανε πασίγνωστος τραγουδιστής στα 43 του!

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 43χρονος ράπερ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναγνωριστεί τα αίτια θανάτου του.

Ο λόγος για τον ράπερ "Bad Azz", έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Snoop Dogg. Ο άτυχος τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του αφού πριν από λίγο καιρό είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία θανάτου του.