Προσοχή! Αυτοί οι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί λόγω του Πολυτεχνείου!

Σας αφορά!

Προσοχή! Αυτοί οι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί λόγω του Πολυτεχνείου!

Προσοχή! Αυτοί οι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί λόγω του Πολυτεχνείου!

Τα δρομολόγια του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παρακάτω σταθμούς.

Κλειστοί θα είναι αύριο, Κυριακή 17 Νοεμβρίου, τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Μεγάλη Προσοχή! Αλλαγές στα δρομολόγια του προαστιακού!

Πηγή: protothema.gr

Προσοχή! Αλλάζουν τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού στη γραμμή Κηφισιά- Ειρήνη!

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ' όλους! Αυτή την Κυριακή αλλάζουν τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού στη γραμμή Κηφισιά- Ειρήνη!

Για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ θα δρομολογήσει κυκλική λεωφορειακή γραμμή στο τμήμα «Κηφισιά – Ειρήνη».

Απεργία ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν τρένο, ηλεκτρικός και τραμ;

Στις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσουν την Κυριακή (17.11.2019) τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ στο τμήμα Κηφισιά – Ειρήνη.

Αιτία για την αλλαγή αυτή και την καθυστερημένη έναρξη των δρομολογίων του ΗΣΑΠ είναι οι προγραμματισμένες εργασίες που θα γίνουν από το βράδυ του Σαββάτου (16.11.2019) έως το πρωί της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έως την ολοκλήρωση των εν λόγω εργασιών θα γίνονται κανονικά τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ στο τμήμα «Πειραιάς – Ειρήνη».

Για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ θα δρομολογήσει κυκλική λεωφορειακή γραμμή στο τμήμα «Κηφισιά – Ειρήνη».

Μεγάλη προσοχή! Έρχονται αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό!

Μεγάλη προσοχή! Μόλις έγινε γνωστό ότι έρχονται αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό!

Η ΣΤΑΣΥ σχεδιάζει να προχωρήσει σε παράταση του ωραρίου λειτουργίας του μετρό την εορταστική περίοδο και τις ημέρες διοργάνωσης εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα αναμένεται περαιτέρω πύκνωση των δρομολογίων το επόμενο διάστημα, ακόμα και τις Κυριακές.

Σε συνέντευξη του στο skai.gr, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Γιώργος Θωμόπουλος επισήμανε ότι από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησαν δρομολόγια στη Γραμμή 2 δύο επισκευασμένοι συρμοί.

Έτσι, στη γραμμή κυκλοφορούν 18 συρμοί, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής για τους επιβάτες. Παράλληλα επισήμανε ότι βελτιώθηκε και θα συνεχίσει να βελτιώνεται η συχνότητα των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής.

Ακόμη θα παραταθεί η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών και αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για τη στήριξη του εμπορικού τριγώνου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού της Γραμμής 1 ενώ δρομολογείται η απόκτηση επτά συρμών για την εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σήμερα, τα τελευταία δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό (και όχι στη γραμμή 1) γίνονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο το ωράριο λειτουργίας παρατείνεται κατά δύο ώρες. Σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως οι συναυλίες που γίνονται στο Καλλιμάρμαρο ή το ΟΑΚΑ, η λειτουργία του Μετρό παρατείνεται για σχεδόν μία ώρα. Από την άλλη πλευρά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα τα δρομολόγια του Μετρό (όπως και των άλλων μέσων) ολοκληρώνονται γύρω στις 23:00. Αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια της ΣΤΑΣΥ, πιθανόν αυτό το μέτρο να καταργηθεί.

Πηγή: protothema.gr