Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Προσοχή! Εάν καπνίζετε έρχονται... τσουχτερά πρόστιμα!

Τι αναφέρει ο αντικαπνιστικός νόμος;

Προσοχή! Εάν καπνίζετε έρχονται... τσουχτερά πρόστιμα!
Ενημέρωση 18.11.2019 12:33

Έρχονται τουχτερά πρόστιμα, γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή εάν καπνίζετε!

«Από τις 20 Νοεμβρίου έρχονται πρόστιμα». Αυτό είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στον αντικαπνιστικό νόμο.

Εφαρμόζεται τώρα ο αντικαπνιστικός νόμος! Πού θα απαγορεύεται το κάπνισμα;

Τα πρόστιμα αναμένονται ιδιαίτερα «τσουχτερά» τόσο για τους καπνιστές που δεν συμμορφώνονται με τον αντικαπνιστικό νόμο, όσο και για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που δεν τον εφαρμόζουν στα καταστήματά τους. Συγκεκριμένα , σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα πρόστιμα για τους παραβάτες ξεκινούν από τα 100 ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως τις 10.000 ευρώ.

Στα 100 ευρώ το πρόστιμο για τους καπνιστές
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, το πρόστιμο των 50 ευρώ για τον παραβάτη καπνιστή που όριζε ο νόμος του 2010 αυξάνεται στα 100 ευρώ και θα ισχύει:

σε όλους τους κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι
σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας
σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών
τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.
Στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τις επιχειρήσεις

Την ίδια ώρα, για όλες τις περιπτώσεις παραβίασης το πρόστιμο ύψους 500 ευρώ παραμένει για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ. Για την κατηγορία αυτή των κέντρων εμβαδού άνω των 100τ.μ. το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.

Οσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.

Ακόμη, όσοι θεριακλήδες καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Τέλος, σχετικά με όσους καπνίζουν σε ΙΧ (οδηγός ή επιβάτης) παρουσία ανήλικου, θα επιβάλλεται το «τσουχτερό» πρόστιμο των 1.500 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Τέλος το τσιγάρο από την Τετάρτη! Τα αλλάζει όλα ο νέος νόμος που ψηφίζεται!

Τέλος το τσιγάρο μπαίνει από την ερχόμενη Τετάρτη! Τα αλλάζει όλα ο νέος νόμος που ψηφίζεται την Τρίτη από την ολομέλεια της Βουλής για το καλό της υγείας μας.

Το νομοσχέδιο επί της αρχής και επί των άρθρων θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί σε μία συνεδρίαση και από την Τετάρτη θα είναι νόμος του κράτους και πλέον το τσιγάρο θα κοπεί στους δημόσιους χώρους.

Έτσι θα αποδειχθεί στην πράξη εάν αυτή τη φορά η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει ένα νόμο που ψηφίζει το κοινοβούλιο. Σοκ! Πέθανε από το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Τέλος το τσιγάρο από την Τετάρτη νόμος

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχουν κληθεί φορείς προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος, ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η ελληνική πνευμονολογική εταιρία, η ελληνική ογκολογική εταιρία, το πανελλήνιο σωματείο καταστημάτων-καταναλωτών εστίασης και διασκέδασης και ο σύνδεσμος ελληνικών επιχειρήσεων προϊόντων ατμίσματος. Ακόμα η πανελλήνια ομοσπονδία εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός! Χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό τσιγάρο; Μυστηριώδης ασθένεια προσβάλει τους πνεύμονες!

Προσοχή! Χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό τσιγάρο; Σταματήστε αμέσως- Η ασθένεια που προκαλεί...

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά στο YouWeekly.gr

TAGS
Share