Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

NASA - έκτακτο: αστεροειδής θα χτυπήσει την γη! Αυτή είναι η ακριβής ημερομηνία!

Η σύγκρουση θα εξαπολύσει ενέργεια ίσα με περίπου 20 ατομικές βόμβες!

NASA - έκτακτο: αστεροειδής θα χτυπήσει την γη! Αυτή είναι η ακριβής ημερομηνία!
Ενημέρωση 18.11.2019 19:57

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε η NASA για αστεροειδή που πρόκειται να χτυπήσει την γη. Ποια είναι ακριβής ημερομηνία που θα γίνει η σύγκρουση;

Eχει μήκος 128 μέτρων και έχει μέγεθος ίσο με την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και αν αυτό συμβεί θα απελευθερωθεί ενέργεια ίσα με περίπου 20 ατομικές βόμβες.

Συναγερμός για βόμβα σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας!

O αστεροειδής JF1 φέρεται πιθανό να συγκρουστεί με τη Γη την 6η Μαΐου 2022 και θα γίνει με δύναμη 15 φορές περισσότερη σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

Πάντως, σύμφωνα με τη NASA, η πιθανότητα ενός αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Αστεροειδής πέρασε μία "ανάσα" από τη Γη! (Βίντεο)

Φτηνά τη γλιτώσαμε... Ένας αστεροειδής που πέρασε «ξυστά» από τη Γη τον Ιούλιο, δεν έγινε αντιληπτός από τη NASA, η οποία φρόντισε να ενημερωθεί λίγες ώρες πριν πλησιάσει στον πλανήτη μας.

Τα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που βγήκαν στη δημοσιότητα, αποκάλυψαν ότι η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος βρέθηκε προ εκπλήξεως από το πέρασμα του αστεροειδή, που ονομάστηκε «2019 ΟΚ».

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής πέρασε περίπου 40.400 μίλια μακριά από τη Γη - μόλις το 16% της απόστασης που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη - και ήταν ο μεγαλύτερος βράχος που έκανε κάτι παρόμοιο εδώ και σχεδόν 100 χρόνια.

Τα emails που αποκάλυψε η Buzzfeed News, ανέφεραν ότι ένας υπάλληλος της NASA είπε στους συναδέλφους του ότι ο αστεροειδής είχε περάσει μέσα από το «προσταυτικό μας δίχτυ».

Ταξιδεύοντας με 55.000 μίλια / ώρα και έχοντας διαστάσεις 57 x 130 μέτρα, η NASA συνειδητοποίησε ότι ο «2019 ΟΚ» ερχόταν προς τα μέρη μας, 24 ώρες πριν περάσει... δίπλα από αυτά!

Καίγεται το Ηράκλειο Κρήτης: Φωτιά σε εξέλιξη!

Ο αστεροειδής πήρε το όνομά του με βάση την ημερομηνία που εντοπίστηκε - το O αντιστοιχεί στο δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου, ενώ το K υποδηλώνει ότι ήταν η 10η ανακάλυψη στην περίοδο O.

Ένα παρατηρητήριο στη Βραζιλία ήταν το πρώτο που εντόπισε τον «2019 ΟΚ» και φρόντισε να προειδοποίησε τις αρχές των ΗΠΑ. Ακολούθησε ενημέρωση Τύπου, που ανέφερε πως ο αστεροειδής θα μπορούσε, αν έπεφτε στη Γη, να καταστρέψει μια περιοχή που εκτείθνεται σε 50 μίλια, κάτι που συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 3.000 χρόνια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός για βόμβα σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας!

Μεταμόρφωση: Κινηματογραφική ληστεία! Δράστες άρπαξαν 1 εκατομμύριο χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share