Έκτακτο δελτίο καιρού: Ποιες περιοχές πλήττονται από την κακοκαιρία αυτή τη στιγμή;

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός Πέμπτη και Παρασκευή;

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ποιες περιοχές πλήττονται από την κακοκαιρία αυτή τη στιγμή;

Έκτακτο δελτίο καιρού ανακοινώθηκε! Ποιες περιοχές πλήττονται από την κακοκαιρία αυτή τη στιγμή;

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού. Η κακοκαιρία ταλαιπωρεί Ιόνιο, δυτικά και Μακεδονία!

Στο κόκκινο η Αθήνα! Απίστευτη κίνηση λόγω της «Βικτώρια» - Που υπάρχουν προβλήματα;

Η κακοκαιρία πλήττει αυτή την ώρα δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο, καθώς βρέχει καταρρακτωδώς στα μεγαλύτερα τμήματα των περιοχών. Μεγάλα ύψη βροχής δέχονται τα Φιλιατρά, η Κυπαρισσία, και η Σίνδος, κωμόπολη της Θεσσαλονίκης.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το «κύμα» κακοκαιρίας που πλήττει αυτή την ώρα τη χώρα. Η πιο επικίνδυνη ζώνη, όπως καταγράφεται, είναι η δυτική Μακεδονία και ακολουθούν τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Τα προβλήματα από τον καιρό


Λίγα προβλήματα στα νησιά του Ιονίου πελάγους και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο προκάλεσε το βαρομετρικό που έπληξε τα δυτικότερα τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε περιορισμένες κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην Κέρκυρα και μία άντληση πλημμυρισμένοι οικήματος στη Λευκάδα και άλλη μία στη Ζάκυνθο. Η βροχή, πάντως, που έπεσε στα νησιά του Ιονίου ήταν δυνατή, ενώ ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίφες αναμένεται να πλήξουν και σήμερα τις ίδιες περιοχές, σε μεγαλύτερη ακτίνα.

Πιο δύσκολο ήταν το βράδυ στη Χαλκδικική και κυρίως στον Δήμο Προποντίδας. Δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν μέσα στο όχημά τους στη Ν. Τρίγλια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με το voria.gr η Πυροσβεστική δέχθηκε 20 κλήσεις και προχώρησε σε οκτώ απαντλήσεις από οικίες σε Ν. Τρίγλια, Φλογητά και Νέα Πλάγια.

Ο χάρτης της ΕΜΥ από την έλευση της κακοκαιρίας στην Ελλάδα, στις 4:30 το πρωί, είναι ενδεικτικός.

καιρός έκτακτο

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr για σήμερα Τετάρτη:

Τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, και στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και βορειοδυτικής χώρας, περιμένουμε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα έως και τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα της Δυτικής Ελλάδας θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με την έντασή τους σταδιακά να μειώνεται. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το φαινόμενο των λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 10 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 21 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία από μεταβλητές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κατά περιόδους και ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές ώρες. Περισσότερα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα δεχθούν τα δυτικά τμήματα του νομού. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσει σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους έντονα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και από αργά το βράδυ στις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σε Θράκη, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα οι καταιγίδες την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές ώρες πιθανώς να
είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις
4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πηγή: protothema.gr

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία καλά κρατεί! Μέχρι πότε θα είναι εδώ η «Βικτώρια»;

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 14/11; Η κακοκαιρία καλά κρατεί! Μάθετε μέχρι πότε θα είναι εδώ η «Βικτώρια»!

Δείτε αναλυτικά:

Στο κόκκινο η Αθήνα! Απίστευτη κίνηση λόγω της «Βικτώρια» - Που υπάρχουν προβλήματα;

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός, καθώς μέχρι το μεσημέρι η «Βικτώρια» θα κάνει το πέρασμά της από τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από τη νύχτα η κακοκαιρία έχει περάσει από το Αιγαίο και την Κρήτη και κατευθύνθηκε προς τα Δωδεκάνησα, όπου το φαινόμενο μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσει. Ωστόσο, η κακοκαιρία παραμένει σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες όχι μόνο στα ανατολικά, αλλά και στα βόρεια.

Σε Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική και Θράκη, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα το πρωί. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το μεσημέρι, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως, στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Αθήνα ωστόσο, μετά την έντονη βροχόπτωση του τελευταίου διημέρου, ο καιρός θα είναι καλός σήμερα, με νεφώσεις το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στα ανατολικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και στη Θράκη με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές που το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα παροδικών βροχών, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές και νωρίς το πρωί στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr