Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: «Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες»!

Τι είπε ο μετεωρολόγος;

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: «Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες»!

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για μία ακόμα φορά! «Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες»!

Θα έχει διάρκεια περίπου 48 ώρες - Δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα εκτίμησε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Γιάννης Καλλιάνος: «Αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για την Αττική και στην Αθήνα»!

Προειδοποίηση για νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα απηύθυνε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος ζητώντας την εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού.

«Θα πρέπει πρέπει να προετοιμαστούμε για την κακοκαιρία της Δευτέρας. Έρχεται ένα πολύ σημαντικό βαρομετρικό χαμηλό από Ιταλία» εξήγησε ο κ. Καλλιάνος.


Σύμφωνα με τον ίδιο η κακοκαιρία που θα έχει κύριο χαρακτηριστικό τις δυνατές σε ένταση και διάρκεια βροχές και καταιγίδες θα σαρώσει την Ελλάδα «από το μεσημέρι της Κυριακής έως το μεσημέρι της Τρίτης».

«Θα βρέξει αρκετά δυνατά σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι καταιγίδες θα έχουν και διάρκεια ενώ οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάσουν σε ένταση τα 8-8 μποφόρ» είπε ο κ. Καλλιάνος.


Κατά την εκτίμησή του, τέλος, δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας.

Ο Γιάννης Καλλιάνος σε έκτακτο δελτίου καιρού! «Ισχυρή κακοκαιρία από αύριο»!

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί σε ένα έκτακτο δελτίου καιρού! Από αύριο έρχεται ισχυρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα!

Για το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας του φετινού φθινοπώρου από το μεσημέρι της Τρίτης έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Καιρός σήμερα: Μικρή βελτίωση με νεφώσεις- Πού θα βρέξει;

Όπως εξήγησε ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες - κυρίως στο Ιόνιο Πέλαγος - θα προκληθεί από το χαμηλό βαρομετρικό-τέρας που θα σχηματιστεί στην κεντρική Μεσόγειο την Τρίτη και το οποίο θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του πάνω από την Ιταλία.

«Τα υπολείμματα αυτού του χαμηλού θα επηρεάσουν και την περιοχή μας. Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός θα ξεκινήσει να είναι άστατος από το Ιόνιο με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους πολύ ισχρούς νοτιάδες έντασης 9-10 μποφόρ. Το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Προς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η Αττική θα δέχεται κατά κύματα σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Για αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως για τη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια».

Τα στοιχεία δείχνουν, δε, ότι «θα έχουμε και λασποβροχή λόγω της συγκέντρωσης σκόνης».

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, θα είναι δύσκολη η κατάσταση. Είναι το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας το φετινό φθινόπωρο. Την Πέμπτη πλέον τα φαινόμενα θα φτάσουν στο ανατολικό Αιγαίο. Άρα μιλάμε για 72 ώρες κάτω από σφοδρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας» κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.