Ο καιρός το Σάββατο: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές! Δείτε αναλυτικά...

Μεγάλη προσοχή!

Ο καιρός το Σάββατο: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές! Δείτε αναλυτικά...

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές θα έχουμε το Σάββατο. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού. Ποιες περιοχές θα είναι στο "κόκκινο";

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ...

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπoυς αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

"Προσοχή! Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές..." - Προειδοποιεί ο κορυφαίος Σάκης Αρναούτογλου!

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το Σαββατοκύριακο! Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας!

Έρχεται ισχυρή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο! Δώστε προσοχή γιατί έσκασε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!

Με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τα φαινόμενα θα επιμείνουν και το Σαββατοκύριακο.

"Προσοχή! Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές..." - Προειδοποιεί ο κορυφαίος Σάκης Αρναούτογλου!

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο.

Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής


Την Κυριακή αναμένουμε στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Από το Σάββατο θα υπάρχει περισσότερη συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα κατά τις πρωινές ώρες, με κάποια τοπικά φαινόμενα, ενώ και στα δυτικά βορειοδυτικά θα υπάρχουν κάποιες βροχές πρόσκαιρου χαρακτήρα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν σύννεφα πρόσκαιρα αυξημένα, με την Αττική να έχει αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 και τοπικά έως και 5 μποφόρ.

Την Κυριακή έρχονται βροχές και καταιγίδες και πάλι στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα. Από το μεσημέρι κι έπειτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο νοτιάς, ο οποίος ενδέχεται να μεταφέρει και σκόνη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στο Ιόνιο, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 7-8 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο


ΣΑΒΒΑΤΟ 23-11-2019


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές
βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο
βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-11-2019

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα
βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό την Κυριακή

-Την Κυριακή πλησιάζει βαρομετρικό χαμηλό όλη τη χώρα, εκτός από τα βορειοανατολικά

-Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί εντάσεως έως τοπικά έως 8 μποφόρ

Στον πιο κάτω χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τα δυτικά, ξημερώματα Δευτέρας.