Σεισμός Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο! Σείστηκε σούπερ μάρκετ από τα 6,1 Ρίχτερ!

Έπεσαν όλα από τα ράφια!

Σεισμός Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο! Σείστηκε σούπερ μάρκετ από τα 6,1 Ρίχτερ!

Βίντεο ντοκουμέντο από το σεισμό στην Κρήτη! Σείστηκε σούπερ μάρκετ από τα 6,1 Ρίχτερ και η στιγμή είναι ανατριχιαστική!

Ο σεισμός με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κρήτης και νότια των Αντικυθήρων έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα Χανιά.

Σε βίντεο που εξασφάλισε το cretapost κάμερα ασφαλείας καταγράφει τις αντιδράσεις μιας μητέρας με το παιδί της την ώρα που ψωνίζουν σε σούπερ μάρκετ την ώρα του σεισμού. Η μητέρα παίρνει το παιδί και τρέχει να προφυλαχθεί ενώ προϊόντα πέφτουν από τα ράφια.

Σεισμός στην Κρήτη: Προειδοποίηση για τσουνάμι!

Σεισμός Κρήτη: Οι σεισμολόγοι μίλησαν! Έρχεται δεύτερος σεισμός;

Έρχεται δεύτερος; Oι σεισμολόγοι μίλησαν για τον σεισμό στην Κρήτη και το ενδεχόμενο μετασεισμών!

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί της Τετάρτης με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κρήτης και 20χλμ. νότια των Αντικυθήρων!

Έκτακτο! Σεισμός 5,4 Ρίχτερ! Πού "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα «το βάθος του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλο και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια».

Όπως είπε «οι σεισμοί αυτοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη μετασεισμική ακολουθία». «Πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους που συνήθως είναι ένας και μόνος ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ό,τι συνέβη στην Αλβανία». πρόσθεσε ο κ. Λέκκας

«Ποτέ αυτοί οι σεισμοί δεν προκαλούν ζημιές, δεν προμηνύει κάτι ιδιαίτερο», είπε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος.

Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας δεν έχει ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης. «Είναι σεισμός ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

Για σεισμό που δεν έχει καμία σχέση με την Αλβανία έκανε λόγο σε ανάρτησή του και ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Πηγή: protothema.gr