Black Friday: Μεγάλη προσοχή! Αναλυτικά τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές!

Σας αφορά!

Black Friday: Μεγάλη προσοχή! Αναλυτικά τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές!

Μεγάλη προσοχή για την Black Friday που έρχεται! Αναλυτικά τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές!

Η «Μαύρη Παρασκευή» είναι προ των πυλών και πλήθος κόσμου έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για την μεγάλη ημέρα! Οι απάτες όμως που γίνονται είναι πολλές και πρέπει να προσέχετε!

Τα στοιχεία από τη Black Friday, αποκάλυψαν ότι πέρυσι μόνο το 12% των αγοραστών έκαναν τις αγορές τους τη Black Friday αποκλειστικά σε φυσικά καταστήματα.

Black Friday στα Public! «Γκρεμίζουν» τις τιμές στο κινητό που όλοι θέλουν!

Η αύξηση των εφαρμογών που αφορούν τον λιανοπωλητή και η πρόσβαση σε προσφορές αύξησε τις on line αγορές στατιστικά:

Το 56% προτιμά τις ηλεκτρονικές αγορές σε σύγκριση με τις αγορές εντός καταστήματος και το 55% προτιμά να χρησιμοποιεί smartphone για αγορές την περίοδο της Black Friday.

Στη νέα έκθεση της Kaspersky, αναφέρεται ο αυξημένος κίνδυνος για τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς η πιθανότητα οικονομικών επιθέσεων phishing αυξάνεται κατά 24%.

Πρέπει να προσέχετε τα εξής:

- Επενδύστε σε μια ισχυρή λύση ασφάλειας για να προστατεύσετε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για αγορές.

– Δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά.

– Διατηρήστε ενημερωμένα τα Windows και γενικότερα τις εφαρμογές.

– Χρησιμοποιήστε μοναδικούς, πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό.

– Χρησιμοποιήστε με ιδιαίτερη προσοχή τη φορητή σας συσκευή για ηλεκτρονικές αγορές. Συντομευμένες διευθύνσεις URL, που χρησιμοποιούνται συχνά επειδή είναι φιλικές στο τηλέφωνο, μπορούν να αποκρύψουν την αναδρομολογήση σε κάποιο επικίνδυνο site.

Εάν πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε μια συναλλαγή, απενεργοποιήστε το Wi-Fi και χρησιμοποιήστε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

– Αποφύγετε τις αγορές σε ιστότοπους που φαίνονται ύποπτοι, ανεξάρτητα από το πόσο εντυπωσιακές είναι οι «ευκαιρίες» που προσφέρουν.

– Μην κάνετε κλικ σε άγνωστα link που λαμβάνετε μέσω email ή μέσω μηνυμάτων κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και από άτομα που γνωρίζετε, εκτός αν περιμένατε το μήνυμα.

– Μειώστε το ποσό των χρημάτων που έχετε στην τράπεζα και τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς σας ή χρησιμοποιήστε μια προπληρωμένη κάρτα για ηλεκτρονικές πληρωμές.

– Περιορίστε τον αριθμό των συναλλαγών σας στην τραπεζική σας κάρτα.

– Ενεργοποιήστε και πάντα χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (που επαληθεύονται από τη Visa, τη MasterCard κτλ.).

Πηγλη: Kaspersky

Έρχονται "Black Friday" και "Cyber Monday"!

Τέλος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις! Έρχονται οι "Black Friday" και "Cyber Monday"!

Αυλαία πέφτει σήμερα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, με τους καταναλωτές να έχουν μια τελευταία ευκαιρία προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους σε καλύτερες τιμές!

Black Friday: Το απόλυτο διήμερο με τις χαμηλότερες τιμές έρχεται!

Σημειώνεται ότι οι φθινοπωρινές εκπτώσεις είχαν ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Απογοητευμένοι οι έμποροι

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ο τζίρος των καταστημάτων κατά την περίοδο των εκπτώσεων μειώθηκε σημαντικά. Η έρευνα του ΕΣΑ για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις διενεργήθηκε σε καταστήματα που βρίσκονται στο Εμπορικό Τρίγωνο, στο Κολωνάκι, στις Πανεπιστημίου – Ακαδημίας, σε Ομόνοια, Κάνιγγος και Εξάρχεια, σε Πατήσια, Αχαρνών, Κυψέλη, Παγκράτι, Ιλίσια και Αμπελόκηπους.

Έρχονται «Black Friday» και η «Cyber Monday»


Μετά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, ακολουθούν στις 29 Νοεμβρίου η «Black Friday» και στις 2 Δεκεμβρίου η «Cyber Monday».


Πηγή: iefimerida.gr