Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου! Νέες πληροφορίες στη δημοσιότητα!

Τραγικές ώρες...

Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου! Νέες πληροφορίες στη δημοσιότητα!

Μια αντροπή έρχεται για τον θάνατο του 8χρονου που πέθανε! Νέες πληροφορίες στη δημοσιότητα!

Ανατροπή στην υπόθεση του 8χρονου, που έχασε τη ζωή του στη ΜΕΘ του «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» φέρνει η πληροφορία ότι το αγόρι είχε κάνει πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί, που είχε μεγαλώσει σε ίδρυμα και μετά από ανάδοχη οικογένεια, δεν είχε εμβολιαστεί σωστά και δεν είχε λάβει τις απαραίτητες δόσεις.

Αύριο, ο ΕΟΔΥ αναμένεται ότι θα έχει αποτελέσματα, ενώ αναμένονται και οι απαντήσεις από το Public Health England, όπου έχει δοθεί δείγμα του παιδιού για ειδική ανάλυση στα κορυνοβακτηρίδια.

Τι ανέφερε το νοσοκομείο Παίδων

Στην πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου στον οποίο ανιχνεύθηκε διφθερίτιδα αναφέρεται η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

«Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού” ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα.

Εστάλη για νεκροτομή.

Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)» αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr

Σοκ! 8χρονο παιδί πέθανε από διφθερίτιδα στο Νοσοκομείο Παίδων! Απίστευτο συμβάν...

Σοκ έχει προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα η είδηση ότι ένα 8χρονο παιδί έχασε χθες (27/11) τη ζωή του από διφθερίτιδα. Μία παιδική ασθένεια που έχει εξαφανισθεί από τον υγειονομικό χάρτη λόγω των εμβολιασμών. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία επιβεβαίωσε το περιστατικό στο ethnos.gr. Πρόκειται για παιδί 8 ετών που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, ενώ οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να το κρατήσουν στην ζωή.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στο "ethnos.gr" ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Μανόλης Παπασάββας πρόκειται για παιδί που πιθανότητα δεν είχε πραγματοποιήσει το τριπλό εμβόλιο που προστατεύει από τη διφθερίτιδα και το οποίο πρέπει να γίνει σε μικρή ηλικία. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.


Το θέμα πάντως αναδεικνύει για άλλη μία φορά τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από το αντιεμβολιαστικό κίνημα, τη στιγμή μάλιστα που είχε να σημειωθεί θάνατος σε παιδί από διφθερίτιδα τουλάχιστον 30 χρόνια.

Θρίλερ στη Λαμία! Εντοπίστηκε η καμμένη σορός ενός άνδρα!