Φρίκη! Πυρά κοντά σε σχολείο - 11 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Φρίκη! Πυρά κοντά σε σχολείο - 11 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά!

Πυρά έπεσαν σε σχολείο και επικρατεί φρίκη. Ο φριχτός απολογισμός είναι 11 νεκροί, ανάμεσα τους και παιδιά που ξεψύχησαν την ώρα του μαθήματος.

Τουλάχιστον 11 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά κάτω των 15 ετών, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κοντά σε σχολείο, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τραγωδία αυτή εκτυλίχθηκε στην πόλη Ταλ Ριφάατ, όπου συνεχίζονται σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων μαχητών.

Στην πόλη αυτή έχουν αναπτυχθεί επίσης δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ στην περιοχή υπάρχει και ρωσική βάση.

Τραγωδία! Λεωφορείο βγήκε εκτός πορείας! 29 νεκροί!

«Οι οβίδες των τουρκικών δυνάμεων έπεσαν κοντά σε ένα σχολείο, τη στιγμή που έβγαιναν τα παιδιά» από το κτίριο, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άλλοι 21 άνθρωποι. Πηγή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό και είπε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τα περισσότερα θύματα είναι εκτοπισμένοι Κούρδοι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Ταλ Ριφάατ αφού έφυγαν από το Αφρίν, μια πόλη της δυτικής Συρίας την οποία κατέλαβαν το 2018 οι τουρκικές δυνάμεις. Μετά την επιχείρηση εκείνη, η Άγκυρα απειλούσε να επιτεθεί στο Ταλ Ριφάατ, όμως η επίθεση αυτή αποτράπηκε κατόπιν συμφωνίας της Τουρκίας με τη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα αποχωρήσουν από την περιοχή οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Το Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, στα νότια της πόλης Ααζάζ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες που χρηματοδοτούνται και στηρίζονται από την Άγκυρα.

Πηγή: protothema.gr

Τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο! Νεκροί 2 μαθητές!

Ένα τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε με σχολικό λεωφορείο και μέχρι τώρα υπάρχουν 2 μαθητές νεκροί!

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στα νότια του Μπουένος Άιρες.

«Έχουμε δύο παιδιά νεκρά, ηλικίας 11 και 12 ετών και πολλούς τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής», ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί, τοπική ώρα, σε μια στροφή του δρόμου, έξω από την κοινότητα Λεσάμα που απέχει 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Τα αίτια παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.
Τα 43 παιδιά, ηλικίας 11-13 ετών, συνοδευόμενα από δέκα ενήλικες (οι δύο ήταν οδηγοί του λεωφορείου) πήγαιναν εκδρομή. Είχαν αναχωρήσει από την πόλη Μπεναβίδες, στα βόρεια του Μπουένος Άιρες, με προορισμό το θέρετρο Μαρ δελ Τούγιου, στα νότια της πρωτεύουσας, για να επισκεφθούν ένα ενυδρείο. Τροχαίο στη Λαμία: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία της μητέρας!

«Ο οδηγός είπε ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Ντιέγκο Εσκόδα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio La Red. Όπως είπε, η ορατότητα ήταν καλή και στον δρόμο δεν βρέθηκαν ίχνη φρεναρίσματος. Το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο οδηγός ήταν αρνητικό.