Σοκ στις Φιλιππίνες: "Χτύπησε" ο τυφώνας Καμούρι! Πόσοι ήταν οι νεκροί;

Κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους!

Σοκ στις Φιλιππίνες:

Σοκ έχει προκληθεί στις Φιλιππίνες, με την είδηση πως στην περιοχή "Χτύπησε" ο τυφώνας Καμούρι! Πόσοι ήταν οι νεκροί;

Ραγδαίες οι εξελίξεις με τις καταστροφές στην χώρα!

Ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα ο οποίος έπληξε αυτή την εβδομάδα περιοχές στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους της χώρας αυξήθηκε σήμερα στους 10 νεκρούς, γνωστοποίησε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας, επισημαίνοντας ότι τα προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν -ιδίως η υποχρεωτική απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων από τις εστίες τους-απέτρεψαν τον κίνδυνο να υπάρξουν περισσότερα θύματα.

Μεγάλα προβλήματα είχαν και στην Ιαπωνία από τυφώνα ωστόσο, ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα 67 νεκρούς, ενώ αγνοούνταν άλλοι 15.

Κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, πτήσεις ακυρώθηκαν

Ο τυφώνας Καμούρι, ο 20ός που πλήττει τις Φιλιππίνες φέτος, έφθασε πάνω από το έδαφος το βράδυ της Δευτέρας, ωθώντας τις αρχές να διατάξουν να απομακρυνθούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από τα σπίτια τους και να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις. Εξάλλου ανάγκασαν τις αρχές να μεταβάλουν τον προγραμματισμό των αγώνων στο πλαίσιο ασιατικής αθλητικής διοργάνωσης που φιλοξενούν οι Φιλιππίνες ως την 11η Δεκεμβρίου.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή της στην κεντρική περιφέρεια Μπικόλ, ανάμεσά τους τρεις που πνίγηκαν, ενώ άλλοι πέντε έχασαν τη ζωή τους σε περιοχή νότια της πρωτεύουσας. Περίπου 345.000 άνθρωποι παραμένουν στα καταφύγια και αναμένουν την έγκριση των αρχών για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στο δίκτυο ANC.

Οι άνεμοι που φέρνει ο τυφώνας εξασθένισαν και έχουν πλέον σταθερή ταχύτητα περίπου 100 χιλιομέτρων την ώρα με ριπές 125 χ.αώ., καθώς το «μάτι» κινείται προς τη Νότια Σινική Θάλασσα. Αναμένεται να βγει από την επικράτεια των Φιλιππίνων απόψε, προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Οι Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.000 νησιών και νησίδων, πλήττονται κατά μέσον όρο από είκοσι τυφώνες κάθε χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr

Θρήνος στις Φιλιππίνες: Τυφώνας κατέστρεψε σπίτια! 3 οι νεκροί!

Θρήνος επικρατεί στις Φιλιππίνες, με την είδηση πως τυφώνας κατέστρεψε σπίτια και ακυρώθηκαν πτήσεις! 3 οι νεκροί!

Μεγάλη ανησυχία για την χώρα!

Οι αρχές απομάκρυναν περίπου 225.000 ανθρώπους ενόψει της έλευσης του τυφώνα Καμούρι -γνωστού ως Τισόι στις Φιλιππίνες- κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι προληπτικές αυτές ενέργειες απέτρεψαν την απώλεια και άλλων ανθρώπινων ζωών, ενώ ενόψει του 20ου τυφώνα που πλήττει φέτος τη χώρα εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις.

Θρήνος στου Ζωγράφου: Νεκρή γυναίκα έπειτα από φωτιά στο διαμέρισμα της!

«Είδαμε σημαντική βελτίωση στη διαχείριση εκ μέρους της τοπικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την προετοιμασία για καταστροφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Μαρκ Τίμπαλ στον τηλεοπτικό σταθμό ANC.
Μεγάλες καταστροφές από τους ανέμους
Ανεμοι με ταχύτητα έως 200 χιλιόμετρα την ώρα κατέστρεψαν σπίτια και άλλες υποδομές, ξερίζωσαν δέντρα και ταμπέλες σηματοδότησης καθώς έπληξαν νησιά στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στα νότια της πρωτεύουσας, και κινήθηκαν προς την Νότια Σινική Θάλασσα.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να επιδιορθώσει τη στέγη του σπιτιού του στην επαρχία Καμαρίνες Σουρ, σύμφωνα με αξιωματούχο της πολιτικής προστασίας. Δύο άνθρωποι που αγνόησαν τις εντολές υποχρεωτικής απομάκρυνσης σκοτώθηκαν στο Οριένταλ Μιντόρο --ο ένας χτυπήθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε και ο άλλος από μεταλλικό αντικείμενο που ξεκόλλησε από μία στέγη.

«Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλοι εάν δεν είχαμε προληπτική εκκένωση», δήλωσε ο Χουμερλίτο Ντολόρ, κυβερνήτης της επαρχίας Οριένταλ Μιντόρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM.

Χάος με τις ακυρώσεις πτήσεων -100.000 επηρεάστηκαν

Σχεδόν 500 πτήσεις αναβλήθηκαν και 100.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν από το προληπτικό κλείσιμο του βασικού αεροδρόμιου της Μανίλα για 12 ώρες έως τις 11.00 σήμερα το βράδυ (17.00 ώρα Ελλάδας). Στις περιοχές της χώρας που δεν επηρεάστηκαν από τον τυφώνα οι πτήσεις διεξάγονταν κανονικά.

Εικόνες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν κύματα να σκάνε στους κυματοθραύστες, κατεστραμμένες στέγες και πεσμένα δέντρα.

Οι αρχές προειδοποίησαν για πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχόπτωσης. Ανεστάλησαν επίσης τα δρομολόγια των εμπορικών πλοίων. Οι κρατικές υπηρεσίες και τα σχολεία στη Μανίλα έμειναν κλειστά και οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας προειδοποίησαν για διακοπές ρεύματος.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε το αεροδρόμιο στο Λεγκάζπι Σίτι, που υπέστη ζημιές σε δομικά στοιχεία, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδίδουν πλάνα όπου καλώδια και φωτιστικά κρέμονταν από την οροφή στον χώρο αναχωρήσεων.


Πηγή: iefimerida.gr